Tervetuloa uusille verkkosivuillemme

Kannettavan tietokoneen ruudulla uudet Seinäjoen kaupungin verkkosivut.
Seinäjoen kaupunki on avannut uudet seinajoki.fi-verkkosivut.

Verkkosivu-uudistuksen tavoitteena on ollut tiedon ja palvelujen parempi löydettävyys, selkeys ja visuaalisuus. Sivujen suunnittelussa on huomioitu erityisesti mobiilikäyttö ja eri käyttäjäryhmiin kuuluvien asukkaiden toiveet ja tarpeet.

Tiedonhausta on tehty helpompaa tuomalla hakutoiminto sivun yläosaan keskeisemmälle paikalle. Ajankohtaista-osiosta löytyvät tiedotteet, kuulutukset, tarjouspyynnöt ja avoimet työpaikat sekä esityslistat ja pöytäkirjat. Palveluita on koottu etusivulle kohderyhmittäin ja nostopaikkoja on lisätty. Etusivun suosittelemme-linkkien kautta käyttäjät pääsevät kulloinkin ajankohtaiseen tai tärkeään palveluun suoraan.

Uusi palvelukokonaisuus on osallistu ja asioi -osio, jonne on koottu sähköinen asiointi, aloitteet, avustukset, osallisuus ja palautekanava.

– Sivustolla on hyödynnetty laajasti erilaisten integraatioiden kautta saatavaa tietoa. Esimerkiksi EP:n alueen tapahtumakalenterista saadaan Seinäjoen tapahtumatiedot, yhteystiedot kaupungin vaihdejärjestelmästä, kaupungin karttapalvelusta palvelukartta ja Suomi.fi:stä palveluiden kuvaukset, sanoo projektipäällikkö Nina Ankkuri.

Tärkeänä tavoitteena on ollut myös saavutettavuus, jolla turvataan digitaalisten palvelujen yhdenvertaiset käyttömahdollisuudet.

– Saavutettavuus on prosessi, joka vaatii jatkuvaa parantamista. Kielen selkeyteen on pyritty kiinnittämään eritystä huomiota, sanoo viestintäpäällikkö Krista Rintala.

Kuvamaailmassa korostuvat ihmiset ja toiminta. Pääväriksi valikoitui tuttu Seinäjoen syvä sininen.  Yhteistyökumppaniksi valittiin kilpailutuksen jälkeen Valu Digital Oy. Teknisenä alustana on WordPress.

Verkkopalvelun englannin- ja ruotsinkieliset sisällöt julkaistaan kevään aikana. Kehitystyö ja tietojen syöttö jatkuvat julkaisun jälkeen. Julkaisun jälkeen käyttäjät voivat lähettää palautetta osoitteeseen seinajoki.fi/annapalaute.

Lisätiedot:
palvelu- ja arkkitehtuuripäällikkö Nina Ankkuri, 040 5908937
viestintäpäällikkö Krista Rintala, 044 4255061