Taidenäyttely: Jacob Juhl: Kuvittele puu

15.6.2024 – 16.11.2024 11:00 – 15:00
Barn
Bildkonst och utställningar
Children
Companies
Företag
Kuvataide ja näyttelyt
Lapset
Nuoret
Seniorer
Seniorit
Seniors
Unga
Visual arts and exhibitions
Youth
Yritykset
 

Jacob Juhlin tilataideteos Kuvittele puu pohtii luonnonmukaisuuden ja keinotekoisuuden rajaa.

Jacob Juhlin tilataideteos Kuvittele puu – Imagine a Tree pohtii luonnonmukaisuuden ja keinotekoisuuden rajaa sekä ihmisen luontosuhdetta ja sen muutoksia ajan myötä. Pohjimmiltaan näyttely kysyy, mitä ”luonto” on. Onko luonto paikka, jossa voimme käydä kävelyllä ja palata sitten kotiin? Onko luonto kaikkea sitä, mikä on elossa? Tarkoittaako myös luonto kiviä, mineraaleja ja kemiallisia prosesseja? Mitä luonto tarkoitti 100 vuotta sitten? Mitä se tarkoittaa 100 vuoden päästä? Ihminen on luontokappale – tarkoittaako se, että luonto on meille elinehto?

Yksi näyttelyn keskeinen kysymys on, miten tulevaisuuden ihmiset ehkä yrittävät muistella jotain, jota ennen kutsuttiin ”villiksi” luonnoksi. Taiteilijan kuvitelmassa luontokato ja ilmastonmuutos on muuttanut elinympäristöämme niin paljon, että tulevat sukupolvet eivät enää täysin tunnista sitä. Jacob Juhl muuttaa Vintin keinotekoiseksi metsäksi raakalaudasta, kuivista oksista, muovisista puunlehdistä, silikonista tehdyistä hybridiolennoista, muovista, marmorista ja muista materiaaleista. Teoksessa kuuluvat heikot luonnonäänet, digitaalinen linnunlaulu tai tuulen humina ”puissa”. Jostain löytyy tekoälyn kirjoittama postikortti tulevaisuudesta. Keskeinen lähtökohta näyttelylle on Vintti, joka jo arkkitehtuuriltaan puuverhoiltuna tilana viittaa materiaaleillaan metsään, vaikka onkin ihmisen rakentama.

Jacob Juhl on tanskalainen kuvataiteilija. Hän työskentelee valokuvan, tekstin, tilataiteen ja robottien parissa. Häntä kiehtoo loputtomasti ajatus ihmisestä luonnon ja itse luomansa kulttuurin sillanrakentajana. Hän tutkii meidän ajassamme vallalla olevia ja historiallisia merkityksiä käsitteille kuten ”luonto”, ”elämä” ja ”ihminen”, sekä ”keinotekoinen”. Hänen taidettaan on ollut esillä kotimaansa Tanskan lisäksi muun muassa Espanjassa, Italiassa, Iso-Britanniassa ja Saksassa. Kuvittele puu on hänen ensimmäinen näyttelynsä Suomessa.

Kuvittele puu – Imagine a Tree on esillä Vintillä 15.6.-16.11.2024.

Hinta

6/4 €

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit