Koko perheen konsertti: Hanhiemo

19.9.2024 18:00 – 18:45
Music
Musiikki
Musik
 

Koko perheen konsertti: Hanhiemo to 19.9.2024 klo 18 Seinäjoki-salissa.

Ranskalaissäveltäjä Maurice Ravel sävelsi Hanhiemon alun perin nelikätiseksi pianoteokseksi ystäviensä Ida ja Cipa Godebskin tuolloin 6- ja 7-vuotiaiden lasten Jeanin ja Mimin soitettavaksi, alaotsikolla Cinq pièces enfantines (viisi lapsellista kappaletta). Ravelin sovitettua 1911 viisiosaisen sarjan orkesterille )éâtre des Artsin johtaja Jacques Rouchén tilasi musiikista baletin. Viimeisellä Hanhiemon sävellyskierroksella 1912 Ravel laajensi teoksen yksitoistaosaiseksi, lisäten alkusoiton, neljä välisoittoa ja yhden kokonaan uuden osan: Premier tableau: Danse du rouet et scène.

Sävellyksen inspiraationa toimi Charles Perraultin satukokokoelma Les Contes de ma mère l’Oye. Perrault keräsi satuja suullisesta kansanperinteestä ja moni tarinoista on säilynyt tähän päivään asti mm. Grimmin satujen kautta.

Tomas Takolander on Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi kahdesti valmistunut kuoron- ja orkesterinjohtaja, instrumentalisti, laulaja, säveltäjä ja sovittaja.

Amandine Doat on ranskalainen sirkustaiteilija ja tanssija ja mm. Cirques de Puces’n ja Ko-kollektiivin perustajajäsen. Suomen ensimmäinen sirkustaiteen taiteilijaprofessori Luis Sartori do Vale on sirkustaiteilija, visuaalinen taiteilija ja ohjaaja Brasiliasta.

SKOR

Tomas Takolander, kapellimestari ja sovitus

Amandine Doat, tanssija & sirkustaiteilija

Luis Sartori do Vale, visualisointi, ohjaaja

Ennen konserttia Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston alkusoitto klo 17.30 Seinäjoki-salin yläaulassa.

Hinta

Liput: 10 €

Järjestäjä

Seinäjoen kaupunginorkesteri

044 767 9070

Ulkoiset linkit