Fatboy (Swe), Messed Up Trio @ Rytmikorjaamo

21.9.2024 20:00 – 23:55
Music
Musiikki
Musik
 

Fatboy, Messed Up Trio 21.9.2024 @ Rytmikorjaamo

Fatboy tuo syyskuussa nostalgiaa ja progressiivista rockabillya Ruotsista Rytmikorjaamolle!

Fatboy on rikas sekoitus vaikutteita Faron Youngista, Stray Catsista, Johnny Cashista, Elviksestä ja Roy Orbisonista The Smithsiin, Tom Waitsiin ja The Crampsiin. Viisikymmentäluvun unelmat sekä country ja rockabilly tasapainottuvat nykypopilla ja indie-rockilla. Annoksen kruunaa herkullinen kuorrutus kreikkalaista bouzouki-musiikkia ja klezmeriä – sekä ripaus suomalaisuutta.

Fatboy tarkoittaa vanhassa muusikkoslangissa kontrabassoa ja sillä nimellä päätti tämä ruotsalaisen rock’n’roll-viidakon aluskasvillisuudessa marinoitunut kuusikko alkaa kutsua vuonna 1996 perustamaansa bändiä. Ajan oloon Fatboysta on tullut paitsi ruotsalaisten, myös suomalaisten suursuosikki.

Fatboy ei ole tarkoituksellisesti retro tai vintage tai tyylillisesti tai soundillisesti tietyssä loukussa. Kuusi kaverusta vain toteuttaa intohimoaan musiikkiin. Jo uransa alussa bändi kiinnitettiin Pistolteaternin tuotantoon Kolmen pennin ooppera, joka on Bertolt Brechtin laulunäytelmä. Lavalla se esitti Puukko-Mackien rikollisjengiä, ja tulkitsi Kurt Weillin haastavaa musiikkia tavalla, joka sai lehdistön banaaneiksi. Tukholman näytäntökauden jälkeen ooppera kiersi Ruotsin teattereissa kokonaisen vuoden ajan 1998-1999.

Myöhemmin urallaan Fatboy on esiintynyt – ja sen musiikkia on käytetty – paljon elokuvissa. Bändillä on myös voimakas Suomi-yhteys, mm. melankolisten kappaleidensa kautta. Sen uusimmalla levyllä Diggin’ The Scene vierailevat suomalaiskitaristit Esa Pulliainen ja Jo’ Buddy.

Fatboy on:
Thomas Pareigis: laulu
Hannu Kiviaho: kitarat
Jan Lissnils: pedal steel -kitara
Pontus Håkansson: basso
Johan Svensson: rummut

Illan avaa Messed Up Trio:
This ”No bullshit” Rock’nRoll/Rockabilly trio from Finland has been hitting the stages from year 2014. Self published CD EP ”It’s Time!” released in 2016. The debut album ”Behind the Grin” released late 2021 by Wild Records.

If you like your music raw, fast and WILD. Then this straight edged trio is gonna hit your soul and blow your mind!

Liput Selmun jäsenille 25 € / ennakkoon 27 € / ovelta 30 €.
Liput tulevat myyntiin maanantaina 27.5.2024 klo 9:00 Tiketissä osoitteessa https://www.tiketti.fi/tapahtuma/100305

Ikäraja K18
Ovet 20:00

Hinta

Liput tulevat myyntiin maanantaina 27.5.2024 klo 9:00 Tiketissä osoitteessa https://www.tiketti.fi/tapahtuma/100305

Järjestäjä

Selmy ry

0447651247

Ulkoiset linkit