Seinäjoen kaupungin Ukraina-ryhmä aloitti työnsä

Seinäjoen kaupungin perustama Ukraina-ryhmä kokoontui maanantaina 14.3.

Yhteistä tilannekuvaa muodostava Ukraina-ryhmä koordinoi Seinäjoelle saapuneiden ukrainalaisten asumisjärjestelyjä, sosiaali- ja terveyspalveluja, lasten varhaiskasvatus- ja kouluasioita sekä työllistymismahdollisuuksia.

Ryhmässä on Seinäjoen kaupungin maahanmuuttajapalveluja tarjoavan MONI-infon sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sivistyspalvelujen edustajien lisäksi henkilöt SPR:stä, Elystä ja poliisista. Ukraina-ryhmä toimii yhteistyössä valtion viranomaisten ja järjestötoimijoiden kanssa.

Seinäjoelle saapuu päivittäin lisää ukrainalaisia, ja suurin osa heistä asuu yksityishenkilöiden luona. Seinäjoen kaupungin tietojen mukaan kaikilla Seinäjoelle tulleilla pakolaisilla on majoitus. Seinäjoella on tällä hetkellä useita kymmeniä ukrainalaisia.

Pakolaisten on rekisteröidyttävä lähimmällä poliisilaitoksella, jotta he saavat tilapäisen suojelun päätöksen ja pääsevät vastaanottokeskuksen järjestämien viranomaispalvelujen piiriin.

SPR:n Länsi-Suomen piiri perustaa Seinäjoelle yksityismajoittujien palvelupisteen ja valmistautuu vastaanottokeskuksen perustamiseen. Vastaanottokeskuksen perustamisen yksityiskohdat varmistuvat lähiaikoina.

Lisätiedot: Ukraina-ryhmän puheenjohtaja Erkki Välimäki, 040 774 8331