Suureksi omistajaksi alueelle eQ:n Yhteiskuntakiinteistöt, joka on ostanut sekä Asematalon että Aallokon
Seinäjoen aseman ensimmäisen vaiheen rakennustyöt ovat alkaneet alueen valmistelevilla töillä. Ensimmäisinä aloitetaan toimistoista ja liiketiloista koostuvan Asematalon ja perhepalvelukeskus Aallokon rakentaminen. Ensimmäisen asuinkerrostalon ja pysäköintitalon rakentaminen alkaa ensi vuonna.
Ensimmäisen vaiheen investoinnin arvo nousee yhteensä vähintään 100 miljoonaan euroon. Summassa ovat mukana kaikki rakennukset ja alikulkutunnelin alkupää. Myöhemmin kilpailutetaan vielä tunnelin jatkoa ja asema-aukion rakentamista.
Tänään YIT uutisoi myyneensä Kiinteistö Oy Seinäjoen Asematalon osakekannan eQ:n Yhteiskuntakiinteistöt erikoissijoitusrahastolle. eQ ostaa myös perhepalvelukeskus Aallokon, joten siitä tulee alueelle suuri omistaja. Pysäköintitalon omistaa SeiPark.
YIT on allekirjoittanut urakkasopimukset Seinäjoen aseman alueelle suunniteltujen perhepalvelukeskus Aallokon ja uuden asemahallin sisältävän Asematalon rakentamisesta. Toimisto- ja liikerakentamisen laajuus on yhteensä noin 18 000 m2 ja sopimusten arvo YIT:lle yli 50 miljoonaa euroa. Tilojen pääkäyttäjinä tulevat olemaan Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue pitkillä vuokrasopimuksilla.
Perhepalvelukeskus Aallokko ja Asematalo ovat osa Seinäjoen aseman alueen ensimmäisen rakennusvaiheen hybridihankekonaisuutta, jonka YIT rakentaa ja johon kuuluu myös kolmen asuinkerrostalon sekä pysäköintitalon rakentaminen. Ensimmäinen vaihe on kokonaisuudessaan noin 40 000 neliömetriä ja sen suunnittelu on tehty kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti rakennuksen elinkaari huomioiden. Aallokolle ja Asematalolle haetaan LEED Gold -sertifiointia.
Strateginen hanke sekä YIT:lle että kaupungille
– Seinäjoen aseman kehittäminen ja rakentaminen on YIT:n strategisten tavoitteiden mukainen hybridihanke, jossa yhdistyy YIT:n osaaminen kaupunkikehittäjänä parhaimmillaan. Asemanseudusta tulee valmistuessaan yksi Suomen merkittävimmistä joukkoliikenneyhteyksien keskuksista, joka tarjoaa ihmisille viihtyisän kohtaamispaikan, mutta myös koteja ja työskentelypaikkoja, sanoo toimitilat-segmentin johtaja Tom Ekman YIT:ltä.
– Hienoa olla tässä tilanteessa. Asema on kaupungille merkittävä strateginen hanke. Haluamme keskustaan lisää palveluita, asukkaita, yrityksiä – elinvoimaa. Asema on myös logistisesti merkittävä alue. Nyt junasta tuleva matkustaja kävelee suoraan komean hallin läpi avautuvalle keskustaan. Asema on portti Seinäjoelle ja koko Etelä-Pohjanmaalle, kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä iloitsee.
– Ja tämä on vasta ensimmäinen vaihe, myöhemmin rakennetaan lisää. Silmämääräisesti Seinäjoen keskustassa on hyvää sykettä.
Pysäköintiä useassa paikassa
Asukkaita ja matkaajia asema-alueen rakentuminen tulee häiritsemään eniten. Syyskuun puolenvälin jälkeen nykyinen Seiparkin pysäköintialue siirtyy työmaan käyttöön. Reilulle 100 autolle valmistuu väliaikainen parkkialue hotelli Alman alueella olevan Pollarin talon taakse raivatulle alueelle. Myös Keskustorin pysäköintihallia suositellaan junamatkustajille. Aseman pohjoispäädyssä on lisäksi Finnparkin maksullisia paikkoja.
Itse aseman uudesta pysäköintitalosta tulee 450 auton parkki. Talon käyttö tulee SeiParkin toimitusjohtajan Mika Mäntykösken mukaan olemaan erittäin monipuolista.
– Sinne ajavat junamatkaajat liityntäpysäköintiin, Aallokon ja Asematalon asiakkaat ja työntekijät ja lisäksi tulevien kerrostalojen asukkaat.
Lisätietoja:
Tommi Järvenpää, sijoittajasuhdejohtaja, YIT, 040 576 0288, tommi.jarvenpaa@yit.fi
Tom Ekman, Toimitilat-segmentin johtaja, YIT, mediatiedustelut konserniviestinnän kautta, 044 743 7536, press@yit.fi