Rehtori Kimmo Rantaselle turvallisuuspalkinto

Opetusalan turvallisuuspalkinto 2020 myönnettiin Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmälle. Tunnustuspalkinnon saivat Kimmo Rantanen, Juha Lahtinen ja Aleksi Matilainen.

Törnävän koulun rehtori Kimmo Rantanen on saanut Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnon.

Rantasella on ollut Seinäjoen perusopetuspalvelujen turvallisuuden edistämisessä huomattava vastuu. Rehtorin toimen ohella hän on ollut perusopetuksen johtoryhmän jäsen vuodesta 2009. Rantasen vastuulla ovat perusopetuksen koulujen turvallisuus ja yhteiset hankkeet. Lisäksi hän auttaa ja kannustaa kouluja turvallisuussuunnittelussa.

Rantasen lisäksi tunnuspalkinnon saivat palomestari Juha Lahtinen ja ruiskumestari Aleksi Matilainen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2020 sai Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmä, joka tarttuu vakaviin kiusaamistilanteisiin ja tekoihin kouluissa.

Palkinnot luovutettiin 16. valtakunnallisessa Opetusalan turvallisuusfoorumissa, johon kokoontui verkon välityksellä yli 100 opetusalan turvallisuudesta kiinnostunutta.

Vuodesta 2005 jaetun opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun palkinnon taustalla ovat Opetushallitus, aluehallintovirastot, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Kuntaliitto, Pelastusopisto, Helsingin pelastus-koulu, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä.