Preppaamo luotsaa tapahtumatoimintaa Keskustorilla ympäri vuoden

Toripaviljonki Keskustorilla

Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki ja Selmu ry:n hallinnoima kulttuurityöpaja Preppaamo ovat solmineet vuodelle 2023 yhteistyösopimuksen Keskustorin toripaviljongin tekniikan käyttöopastuksesta ja ylläpidosta, paviljongin ja torin tapahtuma-alustan varauksien hallinnoinnista ja viestintään liittyvistä töistä. Sopimus ei pidä sisällään tapahtumatuotantoa.

– Preppaamolla on kokemusta torin tapahtumien koordinoinnista jo kesiltä 2021 ja 2022. Nyt kun Toripaviljonkikin saatiin valmiiksi, oli luontevaa jatkaa heidän kanssaan yhteistyötä laajentaen sopimuksen koskemaan koko vuotta, keskustan kehittäjä Niina Koskipalo kommentoi.

Into Seinäjoki vastaa edellisvuosien tapaan torin vuosipaikkojen kilpailuttamisesta. Päiväpaikat varataan ja maksetaan paikan päällä torivalvojana toimivaan torikahvilaan.

– Yhteistyösopimuksessa toteutuu erinomaisesti kaupunkistrategiaan kirjattu tavoite vahvistaa kaupungin ja kolmannen sektorin välistä yhteistyötä ja kumppanuutta, kiittelee elinvoimajohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupungilta.

Ilmaistapahtumien järjestäminen Keskustorilla on maksutonta

Keskustorille kaivataan tapahtumia ja elämää, joten toripaviljongin käytön kynnys tulee saada mahdollisimman matalaksi. Tämän ajatuksen tueksi kaupunkiympäristölautakunta teki päätöksen, ettei toripaviljongista peritä käyttömaksua ilmaistapahtumista vuonna 2023. Pääsymaksullisten tapahtumien järjestäjiltä paviljongin käytöstä peritään 200 € vuorokausikohtainen käyttömaksu.

Preppaamo ylläpitää Keskustorin ja toripaviljongin varauskalenteria ja opastaa paviljongin tekniikan käytössä. Tapahtumanjärjestäjät hoitavat tekniikan itse tapahtuman aikana. Toripaviljongin tekniikka palvelee pieniä esiintymistilaisuuksia kuten puheita ja pieniä musiikkiesityksiä. Mikäli järjestäjällä on tarve vaativammalle äänentoistolle, se on hankittava omakustanteisesti ulkopuoliselta palveluntuottajalta.

– Ohjaamme ja opastamme tapahtumanjärjestäjiä löytämään heidän tarpeitaan vastaavan tekniikan, ja meiltä saa opastusta myös tapahtumiin liittyvissä lupa-asioissa. Pidämme huolen, että tapahtuman järjestäminen torilla olisi mahdollisimman helppoa, summaa Preppaamon valmennuspäällikkö Jaakko Rinne.