Pesäpallostadionin maanrakennus- ja pinnoitusurakka viimeistelyjä vaille valmis

Seinäjoen pesäpallostadionin kenttäurakka on viimeistelyjä vaille valmis. Kentällä on pelattu jo mm. kolme Superpesisottelua ja muita alemman sarjan sekä junioreiden otteluita.

Työt alkoivat 5.9.2022 vanhan nurmen poistamisella. Nurmirullat kerätiin tennishallin vieressä olevalle parkkialueelle. Niitä saa käydä kaikki hakemassa, ennen kuin ne viedään pois.

Kuvassa rullataan pesäpallostadioniin vanhaa mattoa traktorilla.
Kuvassa tennishallin seinustalla vanha tekonurmi rullilla.

Maanrakennusurakka alkoi nurmirullien poistamisen jälkeen. Kentän maakerrokset uusittiin ja samalla tehtiin uudet salaojitukset sekä sadevesilinjat. Vesilinjaa uusittiin ja yhdistettiin ruukintien alla menevään runkoverkostoon sekä Pelipuiston tieltä eteenpäin. Laajamittainen sadevesijärjestelmän uusiminen palvelee mm. syksyllä 2023 alkavaa parkkialueen remonttia ja asfaltointia. Samassa yhteydessä myös vanhaa katsomoa poistettiin sekä pengerryksiä luiskattiin ja siistittiin. Kenttää tuotiin 7-8 metriä lähemmäksi katsomoa.

Kuvassa kaivetaan maagan uusia putkia.
Kuvassa tehdään sorapohjaa pesäpallokentälle kaivinkoneella.

Talven jälkeen roudan poistuttua viimeistelytyöt jatkuivat kentän pohjan ja vierustan osalta. Pinnoitusurakka alkoi 2.5.2023 ja kentän pinnoitus oli valmis 16.5.2023. Viimeistelytöitä jatketaan vielä katsomon sivuilla.

Kuvassa levitetään uutta tekonurmea pesäpallokentälle.
Kuvassa pesäpallo-ottelu käynnissä pesäpallostadionilla.