Odotettu skeittiparkki avataan Lakeudenpuistoon

Avajaisia vietetään lauantaina 16.9. klo 12–14.

Torikadun ja Koulukadun kulmaukseen valmistuneen skeittiparkin avajaisia vietetään sään salliessa lauantaina 16.9. klo 12-14.

Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä pitää avauspuheen, jonka jälkeen alueeseen pääsee vapaasti tutustumaan. Avajaistilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kaupunkilaisille.

Skeittipuistosta toivotaan matalan kynnyksen paikkaa nuorille skeittauksen ja scoottauksen harrastajille. Parkki on pyritty maisemoimaan luontevaksi osaksi Lakeudenpuistoa.  

Yhdessäolo on osa lajia, ja tätä varten on varattu siihen sopivaa tilaa. Alueen keskellä sijaitsee oleskelualue, jossa voi syödä eväitä, levätä ja seurata lajin hienouksia, vaikkei itse laudan päälle uskaltautuisikaan. Skeittiparkin toivotaankin olevan jatkossa perheiden vihreä viihtymiskeidas keskustassa.

Inspiraatiota Arto Saaren katuskeittauksesta

Alueen on suunnitellut Janne Saario, jonka nuoruuteen skeittipuistot oleellisesti kuuluvat. Nelikymppisen Saarion pitkä kokemus skeittiammattilaisena on antanut hänelle ainutlaatuisen näkökulman myös suunnittelutyöhön. Aalto-yliopistosta 2013 valmistunut maisema-arkkitehti on suunnitellut yli 60 skeittipuistoa ympäri maailmaa.

–Lakeudenpuiston skeittiparkki on ainutlaatuinen, varta vasten Seinäjoelle suunniteltu aukio. Se on saanut inspiraatiota Seinäjoelta maailmanmaineeseen ponnistaneen Arto Saaren katuskeittauksesta. Reilit, ledget ja ditsit ovat tuttuja muotoja Arton skeittivideoista. Taitotasoltaan paikka sopii aina vasta-alkajista ammattilaisiin, Saario kertoo.

Myös Seinäjoen kaupungin kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa toivoo skeittiparkin tuovan keskustaan lapsiperheitä viihtymään ja viettämään aikaa.

–Skeittiparkin rakentaminen oli alun perin tarkoitus tehdä jo viime kesänä, mutta urakkatarjouksia saatiin heikosti ja kustannustaso olisi noussut liian korkeaksi. Talvella hanke kilpailutettiin uudestaan, jolloin saatiin useampi kilpailukykyinen tarjous. Rakentaminen on sujunut laadukkaasti ja jouhevasti, ja alueen kesätapahtumatkin on otettu hyvin huomioon, Takamaa sanoo.

Rullalauta ja tennarien nauhoja solmiva käsi.