Neuvotteluehdotus Aallokko-hankkeessa on syntynyt

Seinäjoen kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen asettamat neuvotteluryhmät ovat viime viikkoina etsineet ratkaisua ns. Aallokko-hankkeeseen.

Nyt yhteisymmärrys neuvotteluryhmien välillä on syntynyt, ja Seinäjoen kaupunginhallitus saa neuvotteluehdotuksen käsiteltäväkseen maanantaina 6.11. Hyvinvointialueen hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 13.11. Molemmissa organisaatioissa lopullinen päätöksentekijä on valtuusto.

Neuvotteluryhmien esityksen mukaan Seinäjoen kaupunki hyvittää velatonta kauppahintaa 9 miljoonaa euroa hyvinvointialueen hyväksi. Kaupunki vapautuu rakennusaikaisista koroista, joiden määrä on noin 2,1 miljoonaa euroa.

– Yhteisen ratkaisun löytyminen on erittäin tärkeää ja hieno asia. Seinäjoen asukkaiden sote-palveluiden saavutettavuus huippusijainnilla varmistuu tällä hankkeella. Myös aseman alueen kokonaiskehittäminen voi nyt sujuvasti jatkua, sanoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

– On tärkeää, että asia on saatu vihdoin valmisteltua yhteisymmärryksessä poliittiseen päätöksentekoon. Hyvinvointialue tarvitsee kasvavaan maakuntakeskukseen Seinäjoelle asiakkailleen ja työntekijöilleen ajanmukaiset toimitilat, tämä on ollut selvää koko prosessin ajan. Vaikka sotepalvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueiden vastuulle, ovat ne kuntalaisille edelleen vähintään yhtä tärkeitä kuin aiemminkin, hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen toteaa.