Karttanimet helpottavat paikkojen löytämistä ilmakuvalta

Kaupungin karttapalvelussa on kesäherkkuna julkaistu uusi niin kutsuttu hybridi-ilmakuva. Se on ortoilmakuvien yhdistelmä, johon on lisätty läpikuultavina teksteinä kadunnimet, osoitenumerot ja muuta aineistoissamme olevaa nimistöä.
Otos karttanimillä täydennetystä ilmakuvasta Upan kaupunginosasta.

Ilmakuvissa maailma näyttäytyy lintuperspektiivistä. Se on maan pinnalla elävälle ihmiselle vieras katselusuunta ja hankaloittaa ilmakuvalla näkyvien kohteiden paikallistamista. Yhdistimme kaupungin taustakartasta jo löytyvät karttanimet karttapalvelussamme näkyvän ilmakuvayhdistelmän päälle, minkä seurauksena ilmakuvan tarkastelu on helpompaa kaikille. Ilmakuvaa ja muita julkaistuja aineistojamme voit tarkastella Internet-karttapalvelussamme maksuttomasti ja ilman palveluun kirjautumista.

Karttanimet ovat läpikuultavia, jotta ne eivät haittaisi ilmakuvan tarkastelua liikaa. Lisäksi nimiä näytetään kauempaa katsoessa vähemmän, jotta näkymä säilyisi selkeänä. Ilmakuvia ilman karttanimiä voit edelleen tarkastella karttatasovalikosta kohdasta ”Ilmakuvat ja vanhat peruskartat”. Lisäksi ilmakuvayhdistelmä on käytettävissä paikkatieto-ohjelmistoilla sekä karttanimien kanssa että ilman kaupungin WMS-rajapinnan kautta.

Kun kaupungin virkakäytössä hyödynnetään ilmakuvaa, on aina käytettävissä tarkoitukseen parhaiten soveltuva ilmakuva karttanimillä tai ilman. Virkakäytössä huolehditaan ettei ilmakuvaa tulkita väärin karttanimien vuoksi.

Kerro, mitä olet mieltä tai ilmoita kysymyksiä herättänyt havaintosi antamalla palautetta hybridi-ilmakuvasta kaupungin Palautepalvelussa!