Kansalaisopiston kurssi-ilmoittautuminen alkaa ma 14.8.

Syksyn varma merkki – kansalaisopiston kurssi-ilmoittautuminen ja kurssien alkaminen ovat jälleen ajankohtaisia. Ilmoittautuminen lukuvuoden 2023-2024 kursseille alkaa maanantaina 14.8. porrastetusti klo 16.00. Kurssit alkavat pääsääntöisesti viikolla 36, Luovaamo taiteen perusopetus viikkoa aiemmin.

Kurssitarjonnassa huomioitu erityisesti kestävä kehitys

Tarjonta on vuodesta toiseen pidetty laajana ja monipuolisena. Lukuvuoden 2023-2024 kurssien suunnittelu on erityisesti pohjautunut laaja-alaisesti kestävän elämäntavan rakentamiseen ja ajan haasteisiin vastaamiseen. Taloudellisen ja ekologisen kestävän kehityksen rinnalla sosiaalinen ja kulttuurinen kestävä kehitys ovat teemoja, joita haluamme toiminnassamme erityisesti edistää. Elinikäinen oppiminen on toiminnan keskiössä ja edustaa kestävää elämäntapaa parhaimmillaan.  

Osa kansalaisopiston kursseista on pysynyt tarjonnassa vuosien, jopa vuosikymmenten ajan, mutta tarjonta uudistuu jatkuvasti vastaten niin ajan kuin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin. Kielten kursseja on tarjolla 15 eri kielestä, suosituimpana kielenä englantia voi opiskella eri teemaisilla kursseilla, kuten murhamysteerikurssilla. Liikunta- ja terveyskurssien tarjontaa on lisätty verkkokurssien osalta. Tarjontaan on lisätty myös padelkurssi, erilaisia uusia jooga- ja tanssikursseja sekä esimerkiksi hoitava hengitys –kurssi. Kotitalous- ja puutarhakurssien tarjontaan on tullut asiakastoiveena esimerkiksi airfryerin käyttöön liittyvä kurssi, lisäksi uusilla kursseilla voi oppia kukka-asetelmien tekemistä tai hyötyviljelemistä. Tietotekniikan, valokuvauksen ja median ainealan kursseissa on uutena blogikirjoittamista sekä esimerkiksi medialukutaitoon ja tietoturvaan opastavia kursseja. Luennoilla keskitytään kestävämpään elämäntapaan, kulttuurimatkailuun, taidehistoriaan, taiteisiin ja musiikkiin.

Teatterikurssitarjonnassa uutuutena improvisaatiokurssi sekä aikuisten taideaineita yhdistävä kokonaisuus, jossa käytetään teatteria, kuvataidetta ja kirjallisuutta itsensä ilmaisemisessa. Lisäksi tarjolla on yli 65-vuotiaille tarkoitettu sirkuskurssi yhteistyössä K65:n kanssa. Musiikin puolelta uusina kursseina mm. ukulelen alkeet englanniksi, metallimusiikin äänenkäyttö sekä jännityksen hallinta laulun keinoin, uudistuksena myös varhaisryhmien musiikkiryhmien uudelleenjaottelu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston kanssa. Uutena näkökulmana kuvataiteen tarjonnassa on erityisesti hyvinvointia korostavia kursseja. Kädentaidoissa, tarjonnassa myös uusia tekniikoita, kuten islantilaisneuleen ja mehiläisvahakynttilöiden valmistusta.

Kaikki kurssit osoitteessa opistopalvelut.fi/seinajoki sekä sähköisesti luettavana Issuu-versiona.

Kurssi-ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2023-2024 alkaa maanantaina 14.8.2023 porrastetusti
klo 16.00 alkaen kädentaidot, tanssi ja verkkokurssit
klo 16.30 alkaen liikunta ja jooga
klo 17.00 alkaen kuvataide ja musiikki
klo 17.30 alkaen tietotekniikka, kielet, luennot ja muut aiheet

Ilmoittautuminen onnistuu verkossa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/seinajoki, soittamalla opiston asiakaspalveluun p. 06 416 2440, Kansalaiskampuksella ohjatusti maanantaina 14.8.2023 klo 16.00–18.00 (Osoite: Kalevankatu 33, Seinäjoki) tai lähikirjastoissa.  Ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautuminen jatkuu läpi lukuvuoden, verkon kautta ympäri vuorokauden.

Lisätietoja
Teppo Latvanen, rehtori, 040 774 8391, teppo.latvanen@seinajoki.fi
Satu Haarala, apulaisrehtori, 044 425 5485, satu.haarala@seinajoki.fi