Jussin taiderastit – Tervetuloa tutustumaan keskustan julkisen taiteen teoksiin hauskan kuvasuunnistuksen avulla!

patsas ja kartta

Seinäjoen kulttuuripalvelut järjestää yhdessä Rasti-Jussien ja Luonnosta liikettä -hankkeen kanssa omatoimisen julkisen taiteen kuvasuunnistuskampanjan kesällä 2024. Kampanjan aikana voi omassa tahdissa kiertää karttaan merkityt julkisen taiteen teokset ja vastata niistä esitettyihin kysymyksiin. Taideteokset löytyvät kartan ja kuvavihjeiden perusteella. Teokset sijoittuvat keskustan ja Marttilan alueelle.

Kartan voi hakea mukaansa Apila-kirjastosta, kaupungintalolta tai Kalevan Navetasta. Kartta löytyy myös Seinäjoen kaupungin verkkosivuilta.

Täytetyn kyselyn voi halutessaan palauttaa Kalevan Navetan infoon, josta saa pienen palkinnon. Palkintoja jaetaan 1.5.–31.7.2024 välisenä aikana.

Julkisella taiteella tarkoitetaan kaupunkitilassa tai esimerkiksi virastoissa ja kouluissa esillä olevaa taidetta. Seinäjoen kaupungin taidekokoelmaan kuuluu yli 40 pysyvää julkisen taiteen teosta, joista vanhimmat ovat 60-luvulta. Seinäjoen taidehalli vastaa julkisen taiteen koordinoinnista Seinäjoen kaupungissa.

Luonnosta liikettä -hanke on Seinäjoen, Ilmajoen ja entisen Jalasjärven alueilla toimiva luontoliikuntaan keskittyvä hanke. Hankkeessa järjestetään erilaisia matalan kynnyksen tapahtumia ja liikuntatempauksia tarkoituksena innostaa lapsia, nuoria, perheitä ja ihan kaikkia luontoliikunnan pariin. Hankkeen tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Alkio Elina

julkisen taiteen koordinaattori , Taidehalli