Jalkapallostadionin ja Kertunlaakson kentän tekonurmet

Jalkapallostadionin tekonurmen vaihto tuli ajankohtaiseksi, koska nurmelle tarvitaan kansainvälisten kattojärjestöjen UEFA:n ja FIFA:n sertifikaatti. Nurmen kimmoisuus ja vierintä testataan vuosittain. Kaudelle 2022 oli vaihdettava uusi sertifikaattivaatimukset täyttävä nurmi, että pääsarjatason ja kansainvälisen tason pelejä voidaan kentällä pelata. Jalkapallostadionin omistaa SJK, mutta nurmi ja valaistus ovat kaupungin investointeja.

Kaupunki kilpailutti alkuvuodesta 2022 Jalkapallostadionin tekonurmen vaihdon ja vanhan nurmen siirron Kertunlaakson koulun kentälle. Urakan voitti Unisport-Saltex Oy Alajärveltä. Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut yhdessä SJK:n kanssa päätyivät Unisport-Saltex Oy:n tekemään ympäristöystävälliseen Bioflex -täyteaineeseen.

Jalkapallostadionin tekonurmen vaihto toteutettiin huhtikuun aikana. Pitkästä talvesta ja sääolosuhteiden haasteista huolimatta huhtikuulle osui sopivan lämpöisiä päiviä ja juuri oikeaan aikaan uuden nurmen asentamisen mahdollistamiseksi.

Kuvassa jalkapallostadionin kentän joustokerros ja taustalla katsomo
Jalkapallostadionin vanha tekonurmi rullattu pois ja uuden nurmen alle tuleva joustoalusta asennettuna (20.4.2022)
Kuvassa jalkapallostadionin nurmi asennettuna ilman rajoja.
Uusi tekonurmi asennettuna ilman rajoja ja täyteainetta (22.4.2022)
Kuvassa jalkapallostadion. Kentällä ottelu menossa. Etualalla katsomossa ostuu ihminen.
Uusi tekonurmi käytössä (15.5.2022)

Kertunlaakson koulun kentän pohjatöitä aloitettiin loppuvuodesta 2021 ja jatkettiin keväällä 2022 lumien sulamisen jälkeen. Jalkapallostadionilta siirretyn nurmen levittäminen alkoi 1.6.2022. Urakkasopimuksen mukaan nurmialue valmistuu viimeistään juhannukseksi ja kenttä tulee harjoittelukäyttöön 4.7.2022 alkaen.

Kuvassa sorakentälle aloitettu tekonurmimaton levitys.
Kertunlaakson koulun kentän tekonurmimattojen levitys meneillään (1.6.2022)
Kuvassa Kertunlaakson tekonurmen levittäminen valmistumaisillaan. Etualalla kolme työmiestä, mattorullia ja kuormalavoja.
Kertunlaakson maton asentaminen (4.6.2022)
Vihreä tekonurmikenttä ja taustalla kaivinkone sekä Kertunlaakson koulu
Kertunlaakson kenttä (6.6.2022)