Vielä ehtii osallistua kirjastohaasteeseen

Kirjastohaaste 2018

Lomailetko parhaillaan? Vai etsitkö muuten vain tekemistä vapaa-ajallesi? Jos lukeminen kiinnostaa, mutta et tiedä, mihin kirjaan tarttuisit seuraavaksi, kokeilepa lähteä mukaan Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastohaasteeseen.

Aikuisten, lasten ja nuorten kirjastohaastelomakkeet. Taustalla Apila-kirjaston satuhuoneen valkoiset, pyöreät lamput.

Vuoden 2018 kirjastohaasteesta on omat versionsa eri-ikäisille lukijoille.

Kirjastohaaste 2018 houkuttelee lukemaan monenlaista kirjallisuutta ja vierailemaan kirjastossa muutenkin. Haasteesta on omat versionsa aikuisille, nuorille ja lapsille. Lomakkeiden menekistä ja Facebook-ryhmän kommenteista päätellen moni on jälleen tarttunut haasteeseen.

Vuodenvaihteen jälkeen startannut kampanja jatkuu ensi vuoden puolelle: täytettyjä haastelappuja voi palauttaa kirjastoon 7. tammikuuta asti, mikäli haluaa osallistua kirjapalkintojen arvontaan. Yhtä hyvin haastelappusta voi täyttää omaksi ilokseen.

Vuoden 2018 haasteessa luettava valitaan tiettyjen lomakkeessa annettujen ehtojen perusteella. Vaihtoehtoisesti voi tutkailla muista syistä valitsemansa kirjan lukemisen tai kuuntelemisen jälkeen, mahtaisiko se sopia johonkin haasteen kohtaan. Omaa lappuani olen täyttänyt molemmilla menetelmillä, esimerkiksi syntymävuotenani julkaistun teoksen kaivoin esiin varta vasten, mutta moneen muuhun kirjaan tartuin muista syistä ja huomasin lukiessani kirjan sopivan myös haastekirjaksi.

Lukemalla esimerkiksi elämäkerran, Finlandia-palkitun kirjan tai tuoreen runokirjan voi kuitata vähintään yhden kohdan haasteesta. Kirjasta voi parhaassa tapauksessa saada myös tupla- tai triplasuorituksen, jos se sopii useampaan kuin yhteen haasteen kohtaan. Niinpä haasteeseen ehtii sopivin valinnoin vastata vieläkin.

Paitsi paperisten ja sähköisten opusten tai sähkökirjojen pariin haaste houkuttaa myös tutustumaan kirjaston peleihin, musiikkiin, elokuviin, näyttelyihin ja kirjastossa järjestettäviin tapahtumiin. Kesälomareissulla voi piipahtaa kirjastossa tai kirjastoautossa jossain päin Suomea tai maailmaa ja saada muiden virikkeiden lisäksi myös merkinnän haastelomakkeeseen.

Jos olet jäänyt jumiin johonkin haasteen kohtaan tai kaipaat muuten tietoa sopivista kirjoista, hae vinkkejä kirjastosta.

Sirpa Pukkinen

Lisätietoja ja linkit tulostettaviin lomakkeisiin