Vielä ehtii pinkaista moneen paikkaan

Kävitkö jo eteläisellä pallonpuoliskolla? Kapusitko tunturille tai vierailitko oikeussalissa? Onko turistikohteeseen tai vankilaan sijoittuva kirja vielä lukematta tai kuuntelematta? Vielä ehtii täydentää Seinäjoen kaupunginkirjaston tämän vuoden lukuhaastevihkoa ja rastittaa kohtia bingokupongista. Lukuaikaa on vuoden loppuun saakka.

Tämän vuoden lukuhaasteessa metsästetään eri ympäristöihin sijoittuvia kirjoja. Halutessaan voi valita kirjan, jossa tapahtumapaikkana on esimerkiksi avaruus, teollisuusympäristö, kaupunki tai isovanhempien koti. Yhtä hyvin voi lukemalla piipahtaa vaikkapa perhejuhlissa, kisoissa tai treeneissä.  Haastevihkosessa on 30 eri vaihtoehtoa. Lukemalla tai kuuntelemalla vähintään 25 eri kohtaan sopivaa teosta voi halutessaan osallistua kirjakaupan lahjakortin arvontaan. Valmiit listat tulisi siinä tapauksessa palauttaa kirjastoon 7. tammikuuta mennessä.

Lukuvinkkejä voi käydä katsomassa Eepos-verkkokirjastosta, jonne kirjastolaiset ovat koonneet listoja eri aiheista. Myös Facebookin lukuhaasteryhmässä on jaettu vuoden mittaan sekä vinkkejä yksittäisistä kirjoista että päivityksiä luku-urakan etenemisestä.

Ensimmäisiä valmiita kirjalistoja on jo palautettu kirjastoon. Samaan aikaan kun tänä vuonna mukaan innostuneet täyttävät vielä puuttuvia kohtia lukemalla tai kuuntelemalla, kirjastossa mietitään jo ensi vuodelle uutta haastetta. Jos siis tämän vuoden lukukampanja jäi väliin tai into lopahti kesken, ensi vuonna odottaa uusi haaste uusine mausteineen.