Vielä ehtii aikamatkalle

Seinäjoen kaupunginkirjaston vuoden 2020 lukuhaaste on kuljettanut osallistujia ajanjaksosta toiseen. Lukemalla tai kuuntelemalla kirjan on voinut esimerkiksi käväistä eri vuosisadoilla tai -kymmenillä, eläytyä sota- tai lama-ajan elämään tai tehdä aikahyppäyksiä kirjan tapahtumia seuraten.

Haasteeseen mukaan lähteneet ovat palauttaneet jo muutamia täysiä vihkoja kirjastoon tai jakaneet listan valitsemistaan kirjoista Facebookissa. Ei kuitenkaan hätää, jos urakka on kesken – lukuhaastevihkon täydentämiseen on vielä aikaa. Viimeinen täyden lomakkeen palautuspäivä on 7. tammikuuta 2021. Vihkosen palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti.

Mitä voisin lukea haasteeseen?

Eepos-verkkokirjaston sivulta löytyy vinkkejä haasteen suorittajille. Kirjastolaiset ovat koonneet esimerkkejä teoksista, jotka sopivat haasteen eri kohtiin. Yhtä hyvin voi kuitenkin valita jonkin muun ehdot täyttävän kirjan, jos sellainen tulee vastaan. Lukuvinkkejä saa myös pääkirjaston kirjanäyttelystä, joka vaihtuu viikon tai kahden viikon välein. Omia suosituksia tai suorituksia voi jakaa edelleen Facebookissa kaupunginkirjaston lukuhaasteryhmässä tai muualla somessa hashtagilla #lukuhaaste_sjkkirjasto.

Kuvassa on verkkokirjaston lukuhaastelistoihin vieviä linkkejä ja kuvia.