Tositoimissa

Kirjaston muutto

Uskokaa tai älkää, se on jo alkanut! Kirjaston muutto nimittäin. Se on alkanut hiukan hiipien ja salaa kirjaston etävarastosta, entisestä Poliisitalosta. Siellä ahkeroivat kirjastovirkailija Sari Aly ja harjoittelija Markku Aho pakaten, merkiten, kärräten ja pinoten pahvilaatikoita.

Harjoittelija Markku Aho vie kärryillä kirjapakettia.

 

Kirjaston etävarastossa on säilössä aineistoja, joita tarvitaan äärimmäisen harvoin tai ei lainkaan, kuten paljon vanhoja lehtivuosikertoja, Sortavalan lyseon kirjoja jne.

Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse enää säilyttää itse, ei edes maakuntakirjaston. Kuopiossa sijaitseva Varastokirjasto toimii moitteettomasti ja palvelee kaikkia Suomen kirjastoja. Sieltä saadaan vanhojen lehtien artikkelit lainalle nopeasti ja näppärästi.

Siitä syystä olemmekin käyneet läpi säilytettävien lehtien listat ja merkinneet poistettavaksi varastosta sellaista materiaalia, jonka säilyttämiselle ei enää nähdä syytä.

Kirjastovirkailija Sari Aly lehtihyllyjen ääressä.

Poistamalla etävaraston hyllyiltä aineistoa, joko varastokirjastoon lähettäväksi, paperinkeräykseen tai pahvilaatikoihin, saadaan hyllytilaa, jota tarvitaan sitten, kun Aallon kirjaston hyllyjä ja lähivarastoa aletaan muuton alta tyhjätä.

Mutta älkää huolestuko, kaikkea ei toki poisteta! Onhan ihanaa siirtyä ajassa vaikkapa neljäkymmentäluvulle selailemalla vanhoja Kotiliesiä. Sitä ajankuvaa ei yksi kaukolainattu artikkeli välttämättä välitä. Ja tietenkään Sortavalan lyseon hienoa kirjakokoelmaa ei hävitetä tai anneta minnekään, vaan se odottaa arvolleen sopivaa sijoituspaikkaa pakattuna siististi uusiin, tukeviin pahvilaatikoihin.

Iso kasa laatikoita, joissa on kirjoja.

Mervi Heikkilä
Kirjastotoimenjohtaja