Tarinoita avaruusasukkaista

Tarinoiden voimasta markkinoinnissa on puhuttu paljon. Ne ilahduttavat, riipaisevat, nostavat kylmiä väreitä tai kyyneleen silmäkulmaan.

GapGeminin Loyalty Deciphered-tutkimuksen mukaan asiakasuskollisuuteen vaikuttavat enemmän tunteet (esim. rehellisyys, ilo, luottamus, turvallisuus) kuin rationaaliset asiat (esim. hintakilpailukyky, promootiot ja tarjoukset, asiakaspalvelun nopeus) tai brändin arvot (esim. ympäristöystävällisyys ja eettisyys).

Tarinat ovat loistava keino tunnesiteiden luomiseen ja sitä kautta myös asiakasuskollisuuden lisäämiseen. Me teimme oman ”avaruusasukas-saagamme”, johon keräsimme asukastarinoita. 20 ihmistä ja 20 tarinaa. Sopivat ihmiset löysimme omien ja tuttujemme verkostojen kautta. Lähes kaikki kirjoittamaan pyydetyt olivat heti valmiita lähtemään mukaan.

Ja millaisia tarinoita saimme?

Oli paljasjalkaisia Seinäjokelaisia ja tuoreita kaupunkilaisia. Sodan keskeltä lähteneelle Radwanille Seinäjoki oli turvasatama. Pääkaupunkiseudulta kotiseudulle palannutta Petraa ilahdutti lähellä oleva tukiverkosto.  Tarinoissa oli paljon positiivisia tunteita. Niissä oli iloa rakkaasta kodista, perheestä, työstä, harrastuksista ja ystävistä. Niissä oli yrittäjyyttä monissa eri muodoissa. Matti ja Jukka kertoivat yrittäjäpolustaan, Jenna ei luopunut unelmistaan vaikeuksia kohdatessaan ja Satu pääsi järjestämään Vekseliaukiobileitä.

Mielenkiintoista oli, että annoimme kirjoittajille mahdollisia otsikkovaihtoehtoja ja toiveen tekstin pituudesta. Emme pyytäneet mainostekstejä Seinäjoesta, mutta niitä me saimme. Jokainen tarina toi esiin kirjoittajalle rakkaita paikkoja, tekemistä tai ajatuksia Seinäjoesta ja seinäjokelaisista. Mieltämme lämmitti asukkaidemme tyytyväisyys kaupunkiin ja sen mahdollisuuksiin.

Tarinat olivat somessamme todella tykättyjä ja saimme niistä paljon hyvää palautetta.

Jokaisella meistä on oma mielenkiintoinen tarinamme. Lämmin kiitos teille, jotka jaoitte omanne meidän kanssamme.

Tarinoihin voit tutustua alla olevasta linkistä

Asukastarinoita avaruudesta

Anu Männikkö
Markkinointipäällikkö