Saatko sähköpostia kirjastosta?

Huolehdi, että osoite on oikein ja laatikossa tilaa viesteille

Harmittaako huomaamattasi ohi mennyt lainojen eräpäivä? Kismittääkö velkasaldo? Oletko ottanut käyttöön sähköpostiin tulevan muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä? Jos olet, onko kirjaston rekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi ajan tasalla ja sähköpostilaatikossa tilaa viesteille?

Eepos-kirjastoissa on monen muun kirjaston tavoin käytössä lisäpalvelu, jonka asiakkaat saavat halutessaan. Se koskee ilmoitusta lähestyvästä eräpäivästä. Ilmoitus lähtee automaattisesti kirjastojärjestelmästä siihen sähköpostiin, jonka asiakas on antanut rekisteriimme. Ilmoituksen saa vain siinä tapauksessa, että asiakas on halunnut käyttöönsä tämän lisäpalvelun ja tämä on merkitty asiakastietoihin.

Kirjaston sähköpostiin palautuu päivittäin useita, joskus jopa kymmeniä sähköposteja, jotka eivät ole menneet perille asiakkaan sähköpostiin. Joskus voi kyse olla tietoliikenneongelmasta, mutta usein käy ilmi, että kyseinen sähköposti ei ole enää käytössä tai sähköpostilaatikko on täynnä, jolloin viesti tulee bumerangina takaisin.

Mahdollisuus saada ilmoitus sähköpostiin lähestyvästä eräpäivästä ei poista asiakkaan vastuuta seurata lainojensa vanhentumista myös muulla tavoin. Tämä on kerrottu asiakkaalle, kun hänen kanssaan on sovittu palvelun käyttöönotosta. Joskus käy kuitenkin niin, että asiakas on odottanut turhaan ilmoitusta pian koittavasta eräpäivästä ja koska sitä ei ole syystä tai toisesta tullut, lainojen eräpäivä on ehtinyt mennä ohi ja velkasaldoon on kertynyt maksettavaa.

Sakoista selviää maksamalla, mutta vielä tylsempää on, jos kirjastosta lähetetty varauksen noutoilmoitus ei tavoita kirjaa, levyä tai elokuvaa odottavaa ja noutoaika ehtii umpeutua. Siksikin sähköpostiosoitteen oikeellisuus kannattaa tarkistaa ja huolehtia siitä, että laatikossa on tilaa uusille viesteille.

Kirjaston asiakasrekisteriin tallennetut yhteystiedot on helppo tarkistaa esimerkiksi kirjautumalla kirjastokortilla ja nelinumeroisella tunnusluvulla Eepos-verkkokirjastoon. Voit myös vaihtaa sähköpostiosoitteesi verkkopalvelussa. Käymällä kirjastossa, soittamalla tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse kirjasto(at)seinajoki.fi voi yhtä hyvin varmistua siitä, että yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Sirpa Pukkinen