Piirissä kaiken aikaa

Pääkirjaston ensimmäinen kirjavinkkipiiri

Viime torstaina kokoontui pääkirjastossa syksyn ensimmäinen kirjavinkkipiiri. Pitkän pöydän ympärille kerääntyi joukko kirjojen ystäviä kuuntelemaan vinkkejä ja keskustelemaan kirjoista – ja vähän muustakin. Esiteltäväksi oli tällä kertaa valittu koti- ja ulkomaisia lukuromaaneja, novelleja ja muistelmia, joiden mukana kuljettiin niin norjalaiselle sikafarmille, Hollywoodiin, Oxfordin yliopiston luentosaleihin kuin patikoiden Jäämerellekin.

Kirjavinkkipiirin vinkkaajat Hannele Puhtimäki ja Jaana Savela. Vinkkipiiri on kokoontunut Aallon kirjaston monttuun.

Keskustelua kirjat kirvoittivat kovasti. Kirjanystävällehän kirja on kuin koiranulkoiluttajan koira: sen kanssa liikkuessa aina löytyy puhuttavaa. Keskustelu voi rönsyillä moniin yllättäviinkin suuntiin kirjoista ja henkilöistä riippuen. Nyt muisteltiin entisaikojen rokotuskäytäntöjä ja ensimmäisten appelsiinien tuloa Suomeen, käytiin läpi vanhustenhuollon uhkakuvia sekä miesten ja naisten välisiä pieniä ja suurempia eroja.

Kirjavinkkipiiriläiset istuvat pöydän ympärillä Aallon kirjaston montussa.

Kirjavinkkipiiri on kokoontunut pääkirjastossa säännöllisesti vuoden 2008 alusta lähtien kerran kuukaudessa sekä keväisin että syksyisin. Vinkkaajat valitsevat joka kerraksi kymmenisen kirjaa esiteltäväksi, ja myös osallistujilla on mahdollisuus kertoa haluamistaan kirjoista. Tämän syksyn muut kokoontumispäivät ovat 8.10. ja 12.11. kello 19. Lisäksi 29.10. vieraana on kirjailija Mirja Kuivaniemi, joka kertoo kirjoittamisesta ja kirjoistaan ja vastaa kuulijoiden kysymyksiin.

Hannele Puhtimäki