Nurmon kirjasto yhteistyössä

Jurvan kalustemuotoilun opiskelijat vierailulla

Kevättalvella 2009 Seinäjoen ammattikorkeakoulun Jurvan yksikön kalustemuotoilun opiskelijat vierailivat Etelä-Pohjanmaan kirjastoissa – myös Nurmon kirjastossa ja ihastuivat sen lastenosastoon. Terhi Niemistö Nurmon kirjastosta heitti tuolloin ajatuksen kalustetestausmahdollisuudesta.

Oivallinen tilanne testaukselle syntyikin varsin pian yritysyhteistyöprojektin myötä, johon seitsemän innokasta kalustemuotoilun opiskelijaa olivat lähteneet mukaan. Yhdessä yrityksen kanssa on syntynyt lasten kirjastokalustesarja, johon kuuluvat hyllyt, tuolit, pöydät ja sohvat. Suunnittelun lähtökohtana on ollut käytännönläheisyys, leikkisyys ja muunneltavuus. Tuoteperhettä on tarkoitus kasvattaa ja kehittää edelleen. Kalusteet ovat elokuun loppuun saakka kirjastossa koekäytössä ja niiden toimivuudesta ja soveltuvuudesta kirjastokäyttöön tehdään käyttäjätutkimusta mielipidekyselyn avulla. Palautetta toivotaan sekä henkilökunnalta että asiakkailta.

Sohva ja hyllyjä.

Henkilökunta on kiinnittänyt erityisesti huomiota kalusteiden turvallisuuteen, helppohoitoisuuteen, muunneltavuuteen ja hauskuuteen. Kehitysideoista onkin jo käyty keskustelua opiskelijoiden kanssa.

Kirjalaatikoita.

Projektissa ovat mukana Taru Kirstilä, Jaana Rantala, Eveliina Tuomisto, Tom Hagelberg, Mikko Latomäki, Eveliina Kytölä ja Inkeri Laitinen.

Tervetuloa tutustumaan kalusteisiin …ja nauttimaan kirjaston palveluista 🙂

Helteistä heinäkuuta toivottelee

Kristiina MäkeläMuunneltava sohva ja istuimia.