Lukutohtori Kukkonen aloitti työnsä

Lukutohtori astui Eepos-kirjastokimpan palvelukseen

Eepos-kirjastokimpan palvelukseen astui tänään harvinainen työntekijä, ehkäpä Suomen ainoa laatuaan, kun kirjastonhoitaja Outi Kukkonen Seinäjoen kaupunginkirjastosta aloitti työnsä lukutohtorina.

Hoitaako lukutohtori kirjakuumetta vai kivistäviä lukuhampaita? – Ei kumpaakaan. Eepos-lukutohtorin tehtävänä on edistää alakoululaisten lasten lukemista. Toimenpiteinä suoritetaan mm. kirjavinkkausta, kirjailijavierailuja, täydennyskoulutusta henkilöstölle ja opettajille sekä lukudiplomien käyttöönottoa riippuen siitä, mitä kussakin kunnassa tarvitaan, lukutohtori Kukkonen selittää.

Lukutohtori Outi Kukkonen Piilomaan hyllyillä stetoskooppi korvillaan.

Lukutohtori Outi Kukkonen valmiina lääkitsemään heikon lukuinnon aiheuttamia kivistyksiä.

Lukutohtorista ei siis ole apua, kun umpisuoli on tulehtunut, mutta jos lukuinto on hiipunut, voi lukutohtorista olla hyötyä. Yksittäiset ihmiset tai koulut eivät kuitenkaan voi itse kutsua lukutohtoria hätiin, vaan hän toimii tiiviissä yhteistyössä alueen kirjastojen kanssa ja hänen vierailunsa järjestetään sitä kautta.

Millä mielellä lukutohtori aloittaa urakkansa? – Olen hyvillä mielin ja valmiina etsimään kaikenlaisia rohtoja ja hoitokeinoja lukunärästykseen, lukutohtori Kukkonen kertoo. Outi Kukkonen tohtoroi toimessaan toukokuun 2018 loppuun saakka. Hanketta hallinnoi Seinäjoen kaupunginkirjasto. Lukutohtori-hankkeeseen on saatu AVI:n hankeavustusta 50 000 €.