Lukuseikkailun huipulla

Seinäjoen kouluissa innokkaita lukudiplomin suorittajia

Seinäjoen kouluissa innokas lukeminen ja Lukuseikkailun lukudiplomien suorittaminen jatkuu kiivaana. Seinäjoen kaupungin kouluissa Lukuseikkaillaan perusopetuksen 1.-6. luokilla. Myös eskareilla on mahdollisuus osallistua Lukuseikkailuun.

Lukuseikkailu tukee koulun äidinkielen ja kirjallisuuden opetusta yhteistyössä kaupunginkirjaston kanssa. Lukudiplomin voi suorittaa jokaisella luokka-asteella. Diplomien kirjat valitaan luokkakohtaisista kirjalistoista, mukana on monenlaista kirjallisuutta kuvakirjoista klassikoihin ja runoista romaaneihin. Koko lukuseikkailun voi suorittaa lukemalla kaikkien kuuden eri luokka-asteen kirjat.

Lukuseikkailun tavoitteina on lukemaan innostaminen, tutustuttaminen eri kirjallisuuden lajeihin, yleissivistyksen kartuttaminen, elämysten antaminen sekä tunteiden herättäminen lukijassa.
Viime keväänä Seinäjoella valmistuivat ensimmäiset kokonaisen Lukuseikkailun läpikäyneet ahkerat kirjallisuuden harrastajat. Pohjan koulun oppilaat kerääntyivät Kirjan ja ruusun päivänä (2011) viettämään perinteistä lukujuhlaa koulun saliin.
Koko lukuvuosi oli taas aherrettu ja luettu Lukuseikkailun kirjoja. Oli aika palkita ahkerat lukijat.

Juhlassa lentokapteeni Huttunen miehistöineen lennätti kouluväen turvallisesti Kirjamaasta takaisin koululle. Paluulennon aikana Pohjan koululaisille jaettiin yhteensä 98 lukudiplomia. Se oli upea saavutus!

Lukudiplomien saajien joukosta löytyi kahdeksan innokasta lukijaa, jotka olivat ahmineet Lukuseikkailun kirjoja kuuden vuoden ajan saavuttaen jokaisena lukuvuotena Lukuseikkailun diplomin. Heidät palkittiin extradiplomein ja yllätyspalkinnoin.

Extradiplomit pokkasivat

  • Joonas Filppula
  • Dave Haukkala (ei kuvassa)
  • Sara Harju
  • Eetu Koivuniemi
  • Ossi Lallukka
  • Eetu Lautamaja
  • Anna Rentola
  • Riina Tomann

 

Pohjan koulun juhlasalissa jaetaan extradiplomit koululaisille.

Miten käy ensi vuonna? Kuinkahan monta lukudiplomia Seinäjoen kouluissa silloin jaetaan ja saavatko jotkut peräti extradiplomin?

Outi Kukkonen