Kurkistus lasten- ja nuortenosastolle

Aamu lastenosastolla alkaa hyllytyksellä eli järjestämme palautuneet kirjat takaisin hyllyihin seuraavien innokkaiden lukijoiden löydettäviksi. Se onkin aikamoinen urakka, sillä puolet kirjastomme lainamääristä kertyy lasten- ja nuortenaineistoista.

Tänä aamuna lastenosaston pöydiltä löytyy myös jotain erikoista. Salla odottaa paikalle eskareita ja on järjestänyt heille monenlaista mietittävää ja löydettävää. Maria hyörii hyllyjen välissä kirjakärryn kanssa, mutta mitä kummaa! Hän ei laitakaan kirjoja paikoilleen, vaan kerää niitä pois! Maria on etsimässä mukavaa luettavaa ahkerille ekaluokkalaisille. Hetken kuluttua kirjakassi kurvaa kirjastoauton kyydissä koulun pihaan ja opettaja käy poimimassa sen mukaansa luokkaan. Outi puolestaan on valikoimassa sopivia kirjoja ensi viikon kirjavinkkausta varten. Oppilaat ovat toivoneet erityisesti kauhutarinoita.

Lastenosaston työntekijöitä puuhissaan.

Henna muistuttaa, että tänään Aallon kirjastoon saapuu lukukoira. Täytyykin tarkistaa, kuka koirista tänään on vuorossa ja onko kaikki lukuajat jo varattuna.

Mikäs mekkala kulman takaa lähestyy? Se on Johanna, joka johdattaa kirjahyllyjen väliin tiedonjanoisia seiskaluokkalaisia. Johanna opastaa miten löytää tuhansien kirjojen joukosta juuri itseä kiinnostavat kirjat.

Kuplaa ja tiedontarpeita

Juulia kulkee ohi puhelin kädessään ja näyttää naputtelevan sitä kiivaasti singahtaessaan kohti nuorten tila Kuplaa. Joku siellä kyselee, onko Kupla varmasti tänäänkin auki ja voisiko joku kuulustella häneltä enkun sanoja huomista koetta varten. Lila onkin jo avannut pleikkarikaapin ovet ja keittelee kaakaota yhdessä nuorten kanssa. Pian tilan täyttää iloinen puheensorina.

Tänään asiakkailla on monenlaista tiedontarvetta. Tärkein tehtävämme onkin löytää jokaiselle juuri sopiva kirja. Yksi etsii tietoa merirosvoista, toinen haluaisi lukea tarinan yksisarvisista. Entä mistä löytyy sopivia kirjoja lukemaan opetteleville? Välillä etsitään hukkaan mennyttä kotiavainta repun uumenista, toisella on ketjut irronneet pyörästä. Aina ei etukäteen voi aavistaa mitä haasteita päivä tuo eteemme. Mutta kaikesta selvitään. Yhdessä.

Tule rohkeasti juttelemaan. Me päivystämme kirjastossa juuri sinua varten.

Nähdään kirjastossa!

Terveisin,

Outi, Outi, Salla, Maria, Johanna, Henna, Juulia ja Lila