Julkaisun kunniaksi

Vuodesta 2010

Koska työn tuoksinassa ei oikein ennätä juhlia, tämä kirjoitus hoitakoon julkaisujuhlan virkaa. Juhlittava julkaisu tosin tuli painosta jo hetki sitten, melkein ennätyksellisen aikaisin, maaliskuun alkupuolella.

Tämä kaksikymmentäkuusisivuinen moniste ei ehkä pääse varatuimpien bestsellereiden listalle, eikä sitä varmasti valita vuoden kauneimmaksi kirjaksi, mutta tärkeä dokumentti se on yhtä kaikki. Se kertoo siitä monipuolisesta työstä, jota kirjastoissamme joka päivä tehdään, se on Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston toimintakertomus vuodelta 2010.

Viime vuosina toimintakertomusta on koottu näkökulmatekniikalla. Sen sijaan, että pyrittäisiin kertomaan kaikesta kaikki ja mahdollisimman paljon suuria lukuja, yritetään kirjaston toimintaa valottaa eri näkökulmista ja yksityiskohtia avaamalla. Haluamme lisäksi tuoda esiin sitä työtä, jota tehdään asiakkaiden silmiltä piilossa, esimerkiksi kokoelmatyötä tai vaikka maakuntakirjastotyöhön kuuluvaa täydennyskoulutusta. Uudet palvelut ja toiminnot ansaitsevat myös aina tilaa toimintakertomuksessamme.

Tietenkään en nyt lopuksi malta olla mainitsematta jotain lukuja viime vuodesta. Vuonna 2010 kirjastoistamme ja kirjastoautoistamme lainasi 27 163 eri asiakasta. Lainoja kertyi 1 133 930 kappaletta ja kirjaston toimipisteissä käytiin yhteensä 430 960 kertaa. Mutta mitä muuta toimintakertomuksesta käykään ilmi? Sen saatte tietää, kun luette koko kertomuksen.

Kiitokset antoisasta vuodesta 2010 niin jokaiselle asiakkaalle kuin jokaiselle kirjaston työntekijällekin!

Mervi Heikkilä
kirjastotoimenjohtaja