Jouluisia lukuvinkkejä

Koskimies, Tiia
Syksystä jouluun : joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin, 2016

Ultimate-jouluihminen aloittaa joulufiilistelyn tietenkin jo loppukesällä, jolloin voi kerätä kesän satoa talteen jouluruokia varten ja aloittaa joululahjojen ja koristeiden askartelun. Tästä kirjasta löytyy ideoita erilaisen joulukalenterin tekemiseen, tietoa kukista, mausteista ja joulun perinteistä sekä vinkkejä askarteluun ja lahjoihin. Kirjassa on monia reseptejä jouluherkkujen tekemiseen. Ohjeilla syntyvät perinteiset leivonnaiset, liha- ja kalaruoat sekä kasvisherkut, mutta myös itämainen menu uutta etsivälle.

Laaksonen, Tarja-Tuulikki
Hyvää joulua : tietoa ja tarinoita joulun tunnusmerkeistä, 2016

Jos haluat tietää tarinoita joulutapojen takana, niin tämä kirja on tarkoitettu juuri sinulle. Kirjassa on tietoa mm. joulukorttien, kynttilöiden, glögin, joulukalenterin, koristeiden ja riisipuuron historiasta.

Lumoavat joulusadut, 2016

Joulusaduissa kaiken hajottavalle Kaapo-tontulle löytyy sopiva tehtävä, kuumassa maassa asuvat lapset Teresa ja Daniel pääsevät tutustumaan lumeen ja linnutkin saavat oman joulupuunsa. Tapaamme myös Herra Oravan ja sateenkaaren värisen lumiukon.

Joulukalenteri : joku voi tulla ikkunan taa, 2016

Kolmas kirjallinen jännitysjoulukalenteri pitää sisällään 25 joululauluista inspiraatiota saanutta jännitystarinaa. Tarinoita kertovat mm. Vera Vala, Tapani Bagge, Harri István Mäki ja Juha Mäntylä.

Joulutonttu ja kynttilä.Haig, Matt
Poika nimeltä Joulu, 2016

”Jos olet niitä ihmisiä, joiden mielestä jotkut asiat ovat kerta kaikkiaan mahdottomia, pane tämä kirja heti pois. Se ei tosiaankaan ole sinulle tarkoitettu. Sillä tämä kirja on täynnä mahdottomia asioita.”

Poika nimeltä Joulu kertoo kaikenikäisille sopivan tositarinan ja seikkailukertomuksen joulupukista. Kirjan tapahtumat sijoittuvat tietenkin lumen peittämään korpeen Suomessa.

Matt Haig on brittikirjailija, joka on kirjoittanut sekä romaaneja että tietokirjoja aikuisille ja lapsille. Poika nimeltä joulu -kirjasta on tulossa myös elokuva.

Westerberg, Liisa
Makeaa joulua, 2016

Kirja on täynnä toinen toistaan herkullisemmalta kuulostavia jouluisia reseptejä. Siinä on myös ohjeita ruokajoululahjojen tekoon. Reseptit ovat monentasoisia: helpoista alle puolessa tunnissa valmistuvista haastaviin yli tunnin vaativiin leivonnaisiin. Hyvistä kuvista tulee vesi kielelle!

Peltonen, Jenni
Iloinen joulukoristekirja, 2016

Kransseja, kortteja, kuusenkoristeita, kynttilänjalkoja ja paperiaskarteluja. Tässä kirjassa on ohjeita, kaavoja ja tarvikelistoja monenlaiseen puuhailuun. Materiaalit vaihtelevat betonista metalliverkon kautta kakkupapereihin. Kirjan askartelut on tarkoitettu lähinnä aikuisille.

Etsi ja varaa kirjoja Eepos-verkkokirjastosta

Hanna Kotila