Jouluisia lukuvinkkejä

Caplin, Steve: Joulun käsikirja

Tämä kieli poskessa kirjoitettu pikkujoulusta joulun yli uuteen vuoteen yltävä opaskirja on takakansitekstin mukaan suunnattu miehille, mutta sitä voi aivan hyvin lukea kuka tahansa ei-tosikko. Kirjassa kerrotaan selviytymisvinkkejä pikkujouluun (tilaisuudesta poistujia muistutetaan, että ovet, joissa on epätavallisen korkeat kynnykset, ovat ikkunoita, ja niiden käyttöä poistumisteinä tulisi välttää etenkin yläkerroksissa), esitellään erilaisia jouluperinteitä (et takuulla usko, mitä katalonialaiset laittavat jouluseimiinsä), tarjotaan vinkkejä joulunajan peleiksi ja leikeiksi (miten olisi esim. pirunkieliralli?), ja listataan ohjeita, miten jouluhässäkästä ylipäänsä selviää. Mainio opus joulustressistä kärsivälle!

Christie, Agatha: Simeon Leen testamentti

Äreä vanha visukinttu miljonääri Simeon Lee kutsuu perheensä luokseen joulunviettoon. Ei aikaakaan, kun Lee löydetään huoneestaan murhattuna. Hercule Poirot ryhtyy jälleen kerran selvittämään, kenellä ei ole puhtaat jauhot pussissa…

Kunnas, Mauri: Joulupukki, Joulupukin noitarumpu, Koiramäen joulukirkko, Onnin paras joululahja, 12 lahjaa joulupukille

Kaikille lapsille ja lastenmielisille sopivaa joulunalusluettavaa.

Waltari, Mika: Joulutarinoita

Kokoelma tarinoita, jotka Mika Waltari on kirjoittanut joululehtiin vuosikymmenten varrella.

Lapsuuden joulu : rakkaimmat joulurunot

Tästä kokoelmasta löytyy satoja uusia ja vanhoja joulurunoja.

Pieni joululaulukirja ja Suuri toivelaulukirja : joululauluja

Nämä kirjat ovat oivia joulumusisointiin. Pieni joululaulukirja on nimensä mukaan pieni, ja sisältää vain laulujen sanat. Se on siis helppo ottaa mukaan vaikka pikkujouluihin. Suuressa toivelaulukirjassa sen sijaan on myös nuotit. Monen laulun kohdalla on lisäksi pieni selvitys sen alkuperästä.

Baldacci, David: Jouluksi kotiin

Toimittaja Tom Langdon saa lentokentän turvatarkastuksessa raivokohtauksen ja joutuu matkustamaan Washingtonista Los Angelesiin junalla. Matkatovereina Tomilla on avioon karannut nuoripari, filmimoguli, ahne verojuristi, salaperäinen isoäiti ja pakanallinen pappi. Coloradon vuorilla riehuu voimakas lumimyrsky, jonka kouriin juna joutuu. Pääsevätkö junan matkustajat kotiin joulunviettoon?

Carl Barks: Carl Barksin joulu 1 & 2

Legendaarisen Carl Barksin kaikki jouluaiheiset sarjakuvat löytyvät näistä kahdesta kirjasta. Aku Ankan ystävät löytävät varmasti omat suosikkijoulutarinansa.

Jari Jetsonen: Arkkitehtien piparkakkutalot

Kyllästyttääkö rakennella vuodesta toiseen samanlaisia mökinmuotoisia piparkakkutaloja? Tästä kirjasta saat virikkeitä vähän suurellisempiin hankkeisiin. Miten olisi vaikka Chrysler Building tai presidentin virka-asunto Mäntyniemi?

Tarkista kirjojen saatavuus Eepos-verkkokirjastosta.