Elokuvia ja musiikkia

Katso elokuvia kotona tai kirjastossa

Pääkirjasto Apilan alakerrassa ovat sekä aikuisten että nuorten elokuvat. Lasten elokuvat sijaitsevat lastenosastolla Piilomaassa. Kirjaston elokuvakokoelmista löytyy katsottavaa koko perheelle. Lainattavana on myös kotimaisten ja ulkomaisten tv-sarjojen tuotantokausia. Lisäksi kirjastossa on dokumentteja ja tietopuolisia tallenteita.

Elokuvia, sarjoja ja dokumentteja voi katsella myös Kirjastokinosta, joka on Eepos-kirjastoille hankittu suoratoistopalvelu. Palveluun voi kirjautua kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla.

Pääkirjastossa järjestetään säännöllisesti elokuvailtaoja kaiken ikäisille katsojille. Kirjastovirkailija Jarkko Parkkinen valitsee aikuisten elokuvat sekä järjestää elokuvailtoja aikuisille kirjaston studiossa. Esitettävät elokuvat edustavat monipuolisesti eri genrejä ja elokuvan aluksi niistä on lyhyt alustus. Myös lapsille ja nuorille järjestetään omia elokuvailtoja.

Lainaa, soita, kuuntele musiikkia

Elokuvien lisäksi Apilan alakerrassa sijaitsevat monipuoliset musiikkikokoelmat: musiikkikirjat, nuotit, cd- ja lp-levyt sekä nuorten aineistot. Myös elokuvamusiikkia löytyy laajasti sekä kuunneltavaksi että soitettavaksi useille eri soittimille. Musiikkilehdet ovat pääkirjasto Apilan uutisalueella muiden aikakauslehtien joukossa.

Kirjasto tarjoaa asiakkailleen myös Naxos Music Library – ja Naxos Music Library Jazz -online-kuuntelupalvelut. Naxos Music Library on laaja klassisen musiikin kuuntelupalvelu, jossa on mukana mm. joululauluja ja elokuvamusiikkia. 

Musiikkiosasto järjestää musiikkitapahtumia, joista monet toteutetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Syyskuussa Ville Vuorenmaa Sur-rur-yhtyeestä esiintyi Apila-kirjaston lukuportaikossa Lakeuden Punk Ry:n kanssa järjestetyssä konsertissa ja tulossa on Aalto Aesthetics -tapahtuma lokakuussa. Annika Eklund esiintyy akustisen kitaran säestyksellä pääkirjaston pikkujouluissa marraskuun lopulla.

Asiakkaat voivat myös itse musisoida kirjastossa. Siihen antaa oivat mahdollisuudet Aallon kirjaston puolella sijaitseva bändikämppä Pommari monipuolisella soitinkattauksellaan sekä ilman varausta kaikkien käytössä oleva digipiano Apilan alakerran musiikkiosastossa.

Pirjo Jaatinen
palvelupäällikkö
musiikkipalvelut