Avustukset kaupunginosien ja kylien yhteisölliseen kehittämiseen

Kuvassa nelihenkinen perhe kävelee pitkospuita pitkin syksyisessä metsässä.
Hakemuksissa painottui ulkokohteiden kehittäminen.

Elinvoimalautakunta on myöntänyt vuoden 2021 kylien ja kaupunginosien yhteisöllisen kehittämisen avustukset. Avustuksia myönnetään asuinalueiden yhteisölliseen kehittämiseen, erityisesti paikallisidentiteetin, osallisuuden, kökkätyön ja toiminnallisuuden kautta.

Hakijoina oli kylä- ja kaupunginosayhdistyksiä- ja yhteisöjä ja vanhempainyhdistyksiä. Hakemuksia tuli 22:lta yhdistykseltä tai yhteisöltä ympäri Seinäjokea.

– Tämän vuoden hakemuksissa näkyy kiinnostus luontokohteiden ja ulkotilojen kunnostuksiin sekä ulkona tapahtuvien toiminnallisuuksien kehittämiseen. Uskon, että vallitseva tilanne on nostanut ulkokohteiden kehittämisen ajankohtaiseksi. Iloitsen siitä, miten paljon asukkaat haluavat panostaa omien asuinalueiden yhteisölliseen kehittämiseen, kertoo vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Avustushakemusten yhteenlaskettu määrä oli 54419 euroa, mikä ylitti jaettavissa olevan 25000 euron rahamäärän. Elinvoimalautakunta päätti jakaa avustuksia 26699 euron edestä. Kehittämisprojektit toteutetaan vuoden 2021 aikana.

Kehittämisavustusten haku oli auki 1.-30.4.2021. Elinvoimalautakunnan päätös kehittämisavustuksista löytyy täältä, §17.

Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi