Asukastilaisuudet Peräseinäjoen ja Nurmon kylien kehittämiseksi

Seinäjoen kylille ja kaupunginosille rakennetaan kehittämisstrategia 2020-luvulle yhdessä asukkaiden, kyläyhteisöjen ja yritysten kanssa. Tavoitteena on, että Seinäjoen maaseudusta tulee Suomen elinvoimaisin maaseutu.
Healthy Kids of Seinäjoki

Seinäjoen kylät ja maaseutualueet ovat elinvoimaisia ydinmaaseudun alueita. Niiden elinvoimaa tukee voimakas alkutuotanto ja muu yrittäjyys sekä kylien asukkaiden ja yhteisöjen aktiivisuus. Kehittämisstrategia työssä pohditaan muun muassa minkälaisia uudenlaisia palveluita ja yrittäjyyttä maaseudulla voi olla, miten edistetään tonttikauppaa maaseudulla ja miksi maaseutu on paras paikka asua sekä miten yhteistyön avulla saadaan kylistä eläviä ja yhteisöllisiä.

  • Tärkeää on pohtia myös, että miten rakennamme Suomen parhaan maaseudun missä asua ja yrittää. Mitä pitkän linjan toimenpiteitä pitää tehdä, jotta maaseudulla ja kylillä on entistä paremmat edellytykset kasvaa ja kehittyä, toteaa elinvoimajohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupungilta.

Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä strategiatyö on valmiina ja se viedään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Kehittämisstrategia koostuu neljästä eri kokonaisuudesta: liikkuminen ja saavutettavuus, tapahtumat ja yhteisöllisyys, palvelut ja yrittäjyys ja asuminen.

  • Ylistaron tilaisuuden järjestimme jo keväällä. Nyt vuorossa on Peräseinäjoen, Nurmon ja kantakaupungin tilaisuudet. Huomioimme tapahtumissa turvavälit, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.  

Ilmoittautumiset toivotaan viimeistään kolme päivää ennen tapahtumaa tämän linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/kylienkehittaminen
Tilaisuuksissa on rajattu osallistujamäärä.
23.9. klo 17-19 Nurmo/kantakaupunki, Frami D-talo, Ravintola Idea, Tiedekatu 2
30.9. klo 17-19 Peräseinäjoki, Terästalo, Peräseinäjoki-Sali, Keikulinkuja 2

Kehittämisstrategia toteutetaan Seinäjoen kaupungin, Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n ja Into Seinäjoki Oy:n yhteistyönä. Asukasiltoihin tulee mukaan asiantuntijoita ko. organisaatioista ja Seinäjoen kaupungin elinvoimalautakunnasta.

Lisätietoja:
Kehittämisstrategiasta: elinvoimajohtaja Erkki Välimäki, erkki.valimaki@seinajoki.fi, puh. 0407748331
Tapahtuman järjestelyistä: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, kirsi.mattila@seinajoki.fi, puh. 0405305111