YleXPop ja Radio Suomen kesäkonsertti järjestetään Seinäjoella

Ylen kesätapahtuman ja YleXPopin logot
Yle avaa kesän Seinäjoen Lakeudenpuistossa koulujen päättäjäisviikonloppuna. Ilmaisessa, ikärajattomassa ja päihteettömässä tapahtumassa esiintyvät Isac Elliot, Lauri Haav, Pehmoaino, Mirella, Hugo ja Bee. Radio Suomen Kesäkonsertin artistit julkistetaan viikolla 18. Ohjelmaa nähdään kattavasti myös Ylen kanavilla.

Toista kertaa järjestettävä Ylen kesätapahtuma kasvaa entistä suuremmaksi, kun YleXPop ja Radio Suomen kesäkonsertti saapuvat Seinäjoelle 31.5–1.6. Mukana menossa ovat myös muun muassa Puoli seitsemän ja Yle Pohjanmaa, joten luvassa on musiikkia ja muuta ohjelmaa kaikenikäisille.

– Tänä vuonna Suomea kiertävä kesätapahtumamme saapuu Etelä-Pohjanmaalle ja luvassa on monipuolista tarjontaa niin paikan päällä kuin Ylen kanavillakin. Meille on tärkeää, että pääsemme tapaamaan ihmisiä ympäri maata ja voimme luoda suomalaisille kohtaamisia ja yhdistäviä elämyksiä musiikin ja muun kulttuurin parissa, kertoo Ylen vastaava tuottaja Ville Mättö.

Radio Suomen kesäkonsertti valtaa Lakeudenpuiston perjantaina 31. toukokuuta, kun lavalla nähdään Radio Suomen kuulijoille tuttuja huippuartisteja. Artistit julkaistaan viikolla 18. Konsertin juontavat Radio Suomesta tutut Hanna Kataja-Rahko ja Matti Ylönen.

Lauantaina 1. kesäkuuta YleXPop puolestaan tuo nuoremmalle yleisölle tämän hetken musiikin kovimmat nimet, jotka ovat Isac Elliot, Lauri Haav, Pehmoaino, Mirella, Hugo ja Bee.

Tapahtuman juontavat YleX Aamusta tuttu kolmikko PPP eli Jenni Poikelus, Jere Pehkonen ja Mika Parikka.

Tapahtuma on ilmainen, ikärajaton ja päihteetön


Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen kaupungin kanssa. Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä odottaa innolla yhteistyötä ja tapahtuman saapumista kaupunkiin.

– Tapahtumat ovat Seinäjoen kaupungin ja strategian ytimessä. Lakeudenpuisto on keskellä kaupunkia ja tapahtuma istuu loistavasti keskustan sykkeeseen. Pidän myös tärkeänä, että luvassa on kovatasoista ohjelmaa kaikenikäisille, ja että nuoret pääsevät juhlimaan koulujen päättäjäisviikonloppua fiksulla tavalla päihteettömään tapahtumaan, kertoo Kiiskilä.

Tapahtuma on ilmainen, ikärajaton ja päihteetön.