Vuokrattavat sähköpotkulaudat saapuivat Seinäjoelle

Sähköpotkulautoja rivissä puistossa.
Operaattorit vastaavat sähköpotkulautojen keräämisestä, lataamisesta ja huollosta.

Seinäjoella toimii tänä vuonna kaksi sähköpotkulautaoperaattoria. JoeScooter on aloitti kaupungissa toimintansa 22.4. ja Tier tuo sähköpotkulautansa eli skuuttinsa katukuvaan toukokuussa.

Vuokrattavana on yhteensä noin 1000 sähköpotkulautaa. Palvelu on käytössä myöhäiseen syksyyn saakka.

Operaattorit vastaavat itse vuokraustoiminnasta, eikä Seinäjoen kaupunki ei ole toiminnassa osapuolena. Kaupunki on laatinut operaattoreille ohjeistuksen, jossa selvitetään yksityiskohtaisemmin käyttöön ja toimintaan liittyviä asioita. Kaupunki on mm. sopinut, että ydinkeskustan alueella nopeusrajoitus on 15 km/h. Keskustan torialueille potkulautoja ei saa pysäköidä.

Operaattorit itse vastaavat sähköpotkulautojen keräämisestä, lataamisesta ja huollosta, ja niiden käyttäminen edellyttää toimijoiden sovellusten lataamista.

Suomen lain mukaan kaupungit ja kunnat eivät voi estää operaattoreiden toiminnan harjoittamista kaduilla ja yleisillä alueilla, joten erillistä lupaa toiminnalle ei ole tarvinnut myöntää. Kaupunki ja operaattorit tekevät kuitenkin tiivistä yhteistyötä.

Sähköpotkulautaa käytettäessä on ensisijaisen tärkeää sen turvallinen käyttö. Käyttäjiä kehotetaan perehtymään turvallisuusohjeisiin operaattorien verkkosivuilla:
https://www.joescooter.fi/#turvallisuus-ja-ohjeet
https://www.tier.app/fi/