Vuoden 2024 lukuhaasteen teemana on tunteet

Käsi pitelee lukuhaastevihkoa. Takana lasten maalamia tauluja, joissa on iloisia ihmisiä.

Seinäjoen kirjaston lukuhaasteessa tutustutaan tänä vuona tunteisiin. Suoritettavien kohtien listalla ovat esimerkiksi haaveellisuus, nolous ja rohkeus.

Tunteet eivät ole aina yksiselitteisiä, ja niitä voi kokea useita yhtä aikaa. Myös lukijan omat tulkinnat vaikuttavat siihen, minkälaisia tunteita kirjassa havaitsee. Voitkin lukiessasi itse päättää, mikä tunnetila kirjassa tai sen henkilöissä on vallitseva.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta saat aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät, ja kirjoja voi joko lukea tai kuunnella.

Lukuhaaste on jo kahdeksas. Aikaisempina vuosina haaste on suunnattu nimenomaan aikuisille, mutta siihen on joka vuosi osallistunut monen ikäisiä lukijoita. Tänä vuonna huomiomme lapset ja nuoret entistä paremmin, ja Eepos-verkkokirjastoon kootuissa vinkkilistoissa sekä kirjaston somessa nostetaan esiin myös lasten- ja nuortenkirjoja.

Lukuaikaa on koko vuosi 2024. Haastevihkoja saa kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Pdf-muotoisen lukuhaastevihon voi tulostaa alta myös itse. Vähintään 25 kohtaa suorittaneiden ja vihon kirjastoon 7.1.2025 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan 60 euron lahjakortti.

Lukuhaasteen kohdat ja vihossa olevat ohjeet tekstimuotoisina