Vuoden 2022 luokanopettaja on Päivi Koivisto

Hymyilevä nainen kukkakimppu sylissään

Peräseinäjoen Toivolanrannan yhtenäiskoulun luokanopettaja Päivi Koivisto on valittu Vuoden 2022 luokanopettajaksi.

Luokanopettajat ry:n palkintoperusteluissa Koivistoa luonnehditaan työhönsä vahvasti motivoituneeksi, monitaitoiseksi ammattilaiseksi ja tiimipelaajaksi. Koivisto on energinen itsensä kehittäjä ja työyhteisönsä huomioon ottava.

Aiemmin tänä vuonna myös Vuoden 2022 pohjalaiseksi luokanopettajaksi valittu Koivisto kuvailee itseään helposti lähestyttäväksi ja turvalliseksi aikuiseksi.

– Koulussa turvallisuus on sitä, että luokassa on sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta, molempia tarvitaan! 

Koiviston mukaan parasta luokanopettajan työssä on työn monipuolisuus ja vaihtelevuus.

– Koskaan ei voi sanoa olevansa valmis opettaja, sillä joka päivä oppii jotain uutta. Oppilaat motivoivat ja innostavat, ja heidän seurassaan muistuu mieleen, miksi teen tätä työtä. Olen aika ratkaisukeskeinen, joten otan ongelmat haasteina ja pyrin etsimään ratkaisun.

Entä millainen Toivolanrannan koulu on työyhteisönä?

– Meillä on Peräseinäjoella hyvä meininki! Koulussa kaikki aikuiset vilpittömästi haluavat auttaa ja tukea toisiaan, mikä auttaa jaksamaan töissä. Koulun arjessa on usein monta muuttuvaa tekijää päivän aikana. Toivolanrannassa voi luottaa työkaverin apuun, että yhdessä ratkaistaan ongelmat, Koivisto sanoo.

Positiivisuus heijastuu kouluyhteisöön

Päivi Koiviston valinta Vuoden 2022 luokanopettajaksi korona-ajan keskellä on ilonaihe kaikille Seinäjoen perusopetuksessa työskenteleville, toteaa perusopetusjohtaja Jari Jaskari.

– Päivi Koiviston tavassa toimia opettajana toteutuu positiivinen pedagogiikka, jota Seinäjoella on edistetty jo vuosien ajan. Positiivinen ja empaattinen suhtautuminen oppilaisiin heijastuu takaisin koko kouluyhteisöön. Hän on hienolla tavalla oivaltanut, miten sekä yhteisön että omaan hyvinvointiin voi vaikuttaa toimimalla aktiivisesti kouluyhteisön hyväksi.

Seinäjoen kaupunki onnittelee Päivi Koivistoa ja hänen kouluaan Toivolanrannan yhtenäiskoulua!