Varhaiskasvatuksen tähtitaivas tuikkii

Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatus tuo valoa pimeyteen viettämällä Tähtitaivas-viikkoa 14.-17.12.2020. Jokainen Seinäjoen päiväkoti on saanut toteuttaa yksikköönsä oman Tähtitaivaan: Tähtitaivas näyttäytyy monien päiväkotien ikkunoissa.  Elämyshuoneita on rakennettu, sisätiloja koristeltu ja puut ovat saaneet kauniin lisän heijastimista tai lasten tärkeistä asioista, tähtiasioista. On mietitty myös tähtiajatuksia: ”Mitä on kauneus, mitä on toivo, mitä sinä toivot, mitä on rohkeus, missä olet ollut rohkea”.  Ennen kaikkea Tähtitaivas-viikko muistuttaa meitä kaikkia siitä, että jokainen ihminen on tähti omassa elämässään, ollen samalla tähti toiselle ihmiselle.

Torstaina 17.12.2020 klo 9.00 Seinäjoen kaupunginteatterilla syttyy varhaiskasvatuksen Tähtitaivas-yhteisötaideteos. Teos on nähtävillä teatterin ikkunoissa loppiaiseen 6.1.2021 asti.

Tähtitaivas-projekti kuuluu yhtenä osana Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä saaman valtionavustuksen käytännön toteutukseen. Avustuksen avulla tehty toiminta tukee lakisääteisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaista lapsen oppimista ja hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin ja on osa kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Yhteistyössä Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatus, kulttuuripalvelut ja kaupunginteatteri.

Kuva: Marika Hirsimäki

Lähdesmäki Anne

lastenkulttuuripedagogi , Louhimo