Varausten noutaminen Seinäjoen kirjastoista

Varausten nouto alkaa Seinäjoella 11.5. Varaukset noudetaan noutopisteistä. Koska tilanne on tiskin molemmin puolin uusi, kokosimme lisätietoa varausten noutamisesta.

Kirjastoissa on tällä hetkellä valtava määrä varattua aineistoa odottamassa käsittelyä – pääkirjastolla yli 2000 varausta ja lähikirjastoissa satoja varauksia/kirjasto. Varauksia aletaan käsitellä maanantaina ja se vie oman aikansa.

Tärkein neuvomme onkin: Odota saapumisilmoitusta ennen kuin tulet noutamaan varaustasi. Ota mukaasi saapumisilmoitus ja kirjastokortti. Pyrimme purkamaan varausruuhkat ensi viikon aikana.  

  • Jos varauksesi jäi noutamatta, kun kirjastot suljettiin, odota uutta saapumisilmoitusta. Käsittelemme nämä varaukset ensimmäisenä.
  • Jos olet tehnyt varauksen sulkuaikana hyllyssä olevaan aineistoon tai varauksesi on kuljetettavana noutopaikkaan, odota saapumisilmoitusta.
  • Jos et enää tarvitse varaustasi tai et saa varauksestasi saapumisilmoitusta viikon kuluessa, ole yhteydessä kirjastoon joko soittamalla tai sähköpostilla. Huomaathan, että tekstiviestinä lähetettyihin saapumisilmoituksiin ei voi vastata.
  • Autojen asiakkaat voivat tiedustella varaustaan pääkirjastosta.

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Aineistoa voi myös kysyä tiskiltä ja noutaa sen myöhemmin.

Varauksissa on noutoaikaa 1.6. saakka eli jos varauksellasi ei ole kiire, voit noutaa sen myöhemmin toukokuun aikana. Ensimmäisinä päivinä noutopisteet saattavat ruuhkautua.

Kirjakuljetukset Seinäjoen kirjastojen välillä kulkevat, mutta kuljetukset Eepos-kirjastojen välillä alkavat vasta myöhemmin. Seutuvarauksia voi jo tehdä. Kuljetuksissa saattaa olla alkuvaiheessa viivettä, sillä kuljetettavat aineistomäärät ovat tavallista suurempia.