Vanhat sanomalehdet nyt helpommin luettavissa Seinäjoen pääkirjastossa

Iso tietokoneen näyttö, jolla näkyy vanha sanomalehti.

Seinäjoen pääkirjastossa on upouusi mikrofilmiskanneri, jonka avulla asiakkaat voivat tutkia vanhoja sanomalehtiä entistä helpommin. Kirjaston kokoelmassa on hyvä valikoima Etelä-Pohjanmaan alueen paikallis- ja maakuntalehtiä mikrofilmeinä. Niitä voi nyt lukea Aallon kirjaston Koivusalon kamarissa tietokoneeseen ja tulostimeen liitetyn mikrofilmiskannerin avulla.

Lehtiaineisto on Kansalliskirjaston digipalvelun kautta avoimessa käytössä vuoden 1939 loppuun asti. Aineistot, joiden tekijänoikeudet ovat vielä voimassa, ovat käytettävissä vain Kansalliskirjastossa ja muissa vapaakappalekirjastoissa Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa ja Oulussa.

Seinäjoen pääkirjaston hankkima laitteisto palvelee paikallisia tutkijoita, jotka selvittävät mm. Etelä-Pohjanmaan ja Seinäjoen kotiseutu- ja kulttuurihistoriaa. Laitteisto palvelee kaikkia muitakin kiinnostuneita. Erityisen mielenkiintoisia ovat paikalliset lehdet vuodesta 1940 eteenpäin, joita ei vielä ole Kansalliskirjaston palvelussa.

Helppokäyttöinen ja laadultaan erinomainen laite. Monine säätömahdollisuuksineen ja automaattisine toimintoineen nopeuttaa entisiin käsikäyttöisiin ja verrattain hankalasti käytettäviin laitteisiin verrattuna tietojen selausta ja talteenottoa huomattavasti. Myös ruutukaappauksien muistiinotto muistitikulle taikka ulkoiselle kovalevylle käy kätevästi ja katsotun filmikelan pikakelaus takaisin rullalle on todellista luksusta.


Botnia Beat -sivuston päätoimittaja Jarmo Latva-Äijö
  Kirjastonhoitaja Elina Hokkanen ja Kuortaneen säästöpankkisäätiön hallituksen jäsen Jukka Sysilampi

  Hankinnan mahdollisti Kuortaneen säästöpankkisäätiö. Kustannuksen olivat n. 11 000 euroa. Lahjoituksen kävi luovuttamassa Kuortaneen säästöpankkisäätiön hallituksen jäsen Jukka Sysilampi.

  Lisätietoja

  Kirsti Länsikallio, kirjastotoimenjohtaja

  SEINÄJOEN KAUPUNKI | Kirjastopalvelut

  kirsti.lansikallio@seinajoki.fi  | 044 754 1621