Uusi kirjastoauto Seinäjoelle

kirjastoauto Ykä ja kirjastoauto Ilo vierekkäin kirjaston pihalla.

Seinäjoen kaupunginhallitus hyväksyi tarjouksen uudesta kirjastoautosta kokouksessaan maanantaina 19.9.2022. Kirjastoauton toimittajaksi valittiin Conlog Oy.

Seinäjoen kaupunginkirjastolla on tällä hetkellä kaksi kirjastoautoa: Ilo ja Ykä. Uusi kirjastoauto tulee vuonna 2006 käyttöön otetun Ykän tilalle. Ykä on yli 16 vuotta vanha, ja sen mittarissa on noin 500 000 kilometriä. Ykä onkin viime vuosina ollut korjausten vuoksi yhä useammin pois ajosta.

Uusi kirjastoauto tulee olemaan kirjastoauto Ilon kaltainen: DAF XF 450 FA -merkkinen kuorma-auton alustalle rakennettava kirjastoauto, joka kulkee biodieselillä. Kirjastoautoon tulee kaksi palvelupistettä: päävirkailijatila ja lainausautomaatti. Invahissi takaa auton esteettömyyden. Kirjastoauton toimitusaika on noin 60 viikkoa tilauksesta. 

Uuden kirjastoauton reitti- ja aikataulusuunnitelma noudattelee Ykän nykyisiä reittejä ja aikatauluja. Se tulee olemaan liikenteessä viitenä päivänä viikossa, kahdessa vuorossa. Koulujen loma-aikoina kirjastoauto ajaa vain iltareitit.

Uusi kirjastoauto palvelee etenkin kyläkouluja, päiväkoteja sekä ikääntyneitä asiakkaita. Ykällä on tällä hetkellä yhteensä 68 pysäkkiä koko Seinäjoen alueella. Uusi kirjastoauto takaa Ykän tavoin saavutettavat kirjastopalvelut tasapuolisesti eri kaupunginosien asukkaille. Kirjastoauto edistää ennen kaikkea lukutaitoa tarjoamalla monipuolisen ja uudistuvan aineiston sekä ammattitaitoisen henkilökunnan palvelut. Kaupungin asukkailta tullaan syksyn aikana kysymään mielipiteitä ja toiveita uuden kirjastoauton palveluista, reiteistä ja ulkoasusta. Asukkaat voivat myös jatkuvasti esittää pysäkkitoiveita ja aineiston hankintaehdotuksia. 

Lisätietoja:

kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio, p. 044 754 1621
kirjastoautopalvelujen ma. palvelupäällikkö Tytti Koivumäki, p. 050 379 5219