Urheiluseurojen kausikortteja lainaksi kirjastokortilla

Kausikortit.
Seinäjoen kirjastoista on voinut jo muutaman vuoden ajan lainata kausikortteja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Nyt kausikorttien valikoima laajenee, kun osallistuvan asukasbudjetin varoin hankitut urheiluseurojen kausikortit tulevat lainattaviksi kirjastoihin.

Kevään aikana lainattaviksi tulevat Jussittarien, SJK:n ja Crocodilesien kausikortit kaudelle 2024. Syksyllä lainattavaksi saadaan SPV:n, Nurmon Jymy Volleyn, Nurmon Jymy salibandyn sekä S-Kiekon kausikortit kaudelle 2024–2025. Päivitys 17.5.: Myös JymyJussien kausikortteja voi nyt lainata kirjastokortilla.

Kirjaston asiakkaat pääsevät siis nauttimaan pesäpallosta, jalkapallosta, amerikkalaisesta jalkapallosta, salibandysta ja jo aiemmin kausikorttilainauksessa mukana olleista lentopallosta ja jääkiekosta. Kausikortteja voi lainata pääkirjastosta, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastoista. Kyrkkärin kirjastossa kausikortit ovat lainattavissa kesän jälkeen.

Kausikorttien lainaaminen


Kausikortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn runkosarjan ottelutapahtumaan. Kausikorttien laina-aika on yksi viikko, ja niitä ei voi uusia tai varata. Asiakkaalla voi olla kerralla lainassa yksi kausikortti. Kausikorttia ei voi lainata kahta kertaa peräkkäin.

Kausikortti palautetaan samaan kirjastoon, josta se on lainattu. Kaikki kirjastosta lainattavat kausikortit ja niiden lainauskäytännöt on koottu kirjaston kotisivuille. Kausikorttien saatavuuden voi tarkistaa Eepos-verkkokirjastosta.

Mikä on Seinäjoen asukasbudjetti – osallistuva budjetointi?

Seinäjoella osallistuvaa budjetointia toteutetaan asukasbudjettina. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Osallistuvan budjetoinnin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään.

Seinäjoen asukasbudjetti on kaksivuotinen malli, jossa ensimmäisenä vuotena ideoidaan ja äänestetään kehittämisprojekteista ja toisena vuotena toteutetaan projektit. Asukasbudjetti 2023–2024 hankkeet on hyväksytty kaupunginvaltuustossa kaupungin talousarviossa vuodelle 2024.


Lisätiedot:

Kausikortit: palvelupäällikkö Elina Kortesmäki, kirjastopalvelut, elina.kortesmaki@seinajoki.fi, puh. 044 418 1806  
Asukasbudjetti: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, hyvinvointi ja osallisuus, kirsi.mattila@seinajoki.fi, puh. 040 530 5111