Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova vierailee Seinäjoella

Ukrainan suurlähettiläs saapuu puolisoineen Seinäjoelle torstaina 23.3. kaupunginjohtajan kutsusta.

Päivän aikana suurlähettiläs vierailee mm. Kivistön koululla tapaamassa ukrainalaisia oppilaita. Pääkirjasto Apilassa suurlähettiläs tapaa kirjaston henkilökuntaa, joka työskentelee lukemisen edistämisen parissa. Kirjastoyhteistyön tiivistäminen on suurlähettilään toive.

Torstaina iltapäivällä suurlähettiläs myös lähettää matkaan Seinäjoen kaupungin avustuskuorman, joka koostuu vanhan terveyskeskuksen sairaalakalusteista sekä muista kaupungin kiinteistöistä poistetuista kalusteista.

Dibrova tapaa vierailun aikana sekä kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän, kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajistoa sekä perusopetuksen, ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen johtoa.

-Seinäjoki on vahva koulutus- ja yrittäjyyskaupunki, jolla on annettavaa Ukrainan jälleenrakennukseen. Haluamme osoittaa tukea Ukrainalle sekä vahvistaa mahdollisia yhteistyön muotoja tulevaisuuteen. Kaupunki- ja asukastason yhteistyö ukrainalaisten kaupunkien kanssa kiinnostaa, kiteyttää kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.