Turvallinen kirjastokäynti ja syksyn tapahtumat

Apila-kirjaston lukuportaikko

Tapahtumat ja opastukset

Syksyn myötä tapahtumat ja opastukset alkavat taas kirjastoissa. Tapahtumat järjestetään viranomaisten ohjeet ja turvavälit huomioiden. Pese tai desinfioi kädet ja pidä turvavälit muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Älä tule kirjastoon tai osallistu tapahtumiin, jos sinulla on hengitystieoireita. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä henkilökohtaisissa opastustilaisuuksissa. Tapahtumien osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan. Osa tapahtumista saatetaan järjestää etätapahtumina ja joihinkin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen.

Syyskuun alussa alkavat tutut tapahtumat kuten lukupiirit, elokuvaillat, kirjailijavierailut, satutuokiot ja kirjastokerhot sekä kirjaston yhteistyökumppaneiden järjestämät tapahtumat. Pääkirjastossa aloitetaan henkilökohtaiset digiopastukset ja digikerho ja Tuupparista saa taas neuvontaa paikan päällä. Myös etäopastusta on edelleen mahdollista saada. Apila-verstaaseen ja digitointiin saa henkilökohtaista opastusta. Digitalkkari on tavattavissa pääkirjastossa arkisin klo 12–15, Peräseinäjoen kirjastossa saa digiapua maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–15 ja Ylistaron kirjastossa tiistaisin ja perjantaisin klo 12–15.

Tapahtumista ja opastuksista saa tietoa kirjastosta, kirjaston kotisivuilta ja some-kanavista, paikallislehdistä ja Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterista.

Turvallinen kirjastokäynti

Tilojen henkilömääriä on rajoitettu ja kirjastojen tutkijanhuoneissa ja pääkirjaston soittohuone Pommarissa ja Apila-verstaassa voi olla samaan aikaan paikalla vain samaan seurueeseen kuuluvia henkilöitä. Kirjastoautossa voi olla kerrallaan vain viisi asiakasta.

Varattavien asiakastietokoneiden päiväkohtainen käyttöaika on lyhyempi, sillä koneita on käytössä vähemmän. Lukupaikkoja on vähennetty. Yhteiskäytössä olevat lautapelit ja lelut eivät ole toistaiseksi käytössä. Pääkirjaston Piilomaan satuhuone on suljettu eikä pelikonsoli xBox ole käytössä.

Jos kirjastokäyntinsä haluaa edelleen pitää lyhyenä, aineistoa voi varata etukäteen ja myös kirjakasseja kootaan etukäteistilausten perusteella. Kirjakasseja voi tilata myös kirjastoautoista. Pääkirjastosta voi lisäksi lainata yllätyskasseja.

Asiakkaita pyydetään puhdistamaan tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret käytön jälkeen. Automaattien kosketusnäytöt puhdistetaan säännöllisesti ja tilojen siivousta on tehostettu THL:n ohjeiden mukaisesti.

Suosittelemme kortti- ja verkkomaksuja.