Törnävän kartano pysyy avoinna yleisölle – uusia tapahtumia luvassa

Ilmakuva kartanorakennuksesta syksyisessä puistossa.
Seinäjoen kaupunki jatkaa kartanon tapahtumatoimintaa myös talvella sekä uudella toimintakaudella.

Uudet tapahtumat herättävät Törnävän kartanon jälleen eloon joulun alla ja ensi vuoden puolella.

Jouluviikko järjestetään 11.–16.12.2023 yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan museon, teatteri Arinan ja Kakkukeitaan kanssa. Joulun tuntu täyttää kartanon eri tapahtumien ja tarjoilujen avulla, ja viikko päättyy museon kokopäivän joulutapahtumaan. Pääsiäiseksi museo suunnittelee lastentapahtumaa, jossa kartanolla on oma roolinsa.

Muitakin tapahtumia voidaan toteuttaa, mikäli hyviä ehdotuksia ja yhteistyökumppaneita löytyy. Kaupunki ei osta tapahtumiin erillisiä toteutuksia, mutta voi tarjota kartanon tiloja kartanon henkeen sopivien esitysten toteutuspaikaksi.

Kartanokahvilan ja valokuvauspalvelun kilpailutukset alkavat

Uusi toimintakausi 2.5.2024–1.5.2025 avataan kilpailutukselle, joka suunnataan paikallisille ravintola- ja kahvila-alan toimijoille. Kartanokahvilan toteutus tarjoaa valitulle palveluntarjoajalle mahdollisuuden kehittää toimintaansa ja lisätä tunnettuuttaan kartanon ainutlaatuisessa ympäristössä. Kilpailutus käynnistyy loka-marraskuun vaihteessa. 

Kaupunki avaa yhdeksi toukokuun viikoksi kartanon sisätilat yksityisille kuvauksille, mikäli sopiva palveluntarjoaja löytyy. Kaupunki avaa kilpailutuksen, jossa etsitään yhteistyökumppaniksi paikallista valokuvauksen ammattilaista, joka saa toteuttaa kartanon historiallisissa sisätiloissa yksityisiä, korkeatasoisia studiokuvauksia omalle asiakaskunnalleen. Kilpailutus käynnistyy marraskuun alussa.

Kartano toimii edelleen kaupungin edustustilana ja juhlahuoneistona, ja muu toiminta sovitetaan tähän rooliin. Sisätiloja ei vuokrata yksityiseen käyttöön.

Lähetä palautetta ja ideoita

Törnävän kartanon viime kesän suosio ylitti kaikki odotukset. Kaupunkilaisten vahva viesti on ollut, että kartano on tärkeä, odotettu ja toivottu tapahtumapaikka.

Kuuntelemme mielellämme ideoita ja ehdotuksia kartanon toiminnan kehittämiseksi. Ehdotuksia voi jättää osoitteeseen  https://www.lyyti.in/kartanopalaute

Yhteistyöpyynnöt ja ohjelmien tarjoamiset tulee lähettää osoitteeseen anita.stenfors@seinajoki.fi

Lisätietoja:

Kartanon toiminnan kehittämisen työryhmän pj, hallintojohtaja Jari Jokinen (tel: 044 754 1670, jari.jokinen@seinajoki.fi)

Etelä-Pohjanmaan museo: Riikka Kaivola-Häyry (riikka.kaivola-hayry@seinajoki.fi)

Teatteri Arina: Jukka Vieri, teatteri Arinan hallituksen pj (vierijukka@gmail.com)

Kakkukeidas: yrittäjä Lotta Sokero (040 567 3597)