Torilla tavataan kesällä 2021

Horsma-veistos Keskustorilla, pinkki horsmankukka

Selmu ry, Into Seinäjoki ja Seinäjoen kaupunki ovat käynnistäneet yhteistyön Seinäjoen torikulttuurin elävöittämiseksi. Toiveena on saada aktivoitua paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä tuottamaan ohjelmaa Keskustorille, mutta alueella tullaan järjestämään tapahtumia myös Selmu ry:n hallinnoiman kulttuurityöpaja Preppaamon toimesta.


Aiemmin Keskustorin tapahtumat ovat olleet pitkälti Into Seinäjoen ja keskustan kehittämisverkoston City Teamin vastuulla. Uuden yhteistyösopimuksen myötä vastuuta tapahtumista siirretään Preppaamolle, mutta torin myyntipaikkojen hallinnointi pysyy edelleen Into Seinäjoella. ”Keskustorin on todettu toimivan erittäin hyvin perinteisen torimyynnin suhteen. Olen todella iloinen, että saamme ammattilaiset kehittämään toria myös tapahtuma-alustana, mikä edelleen vahvistaa Seinäjoen imagoa tapahtumien suurkaupunkina”, toteaa Niina Koskipalo Into Seinäjoesta.


Tapahtumatuotannon tueksi Selmu ry:llä on aloittanut torituottajan pestissä Lotta Saarteinen. ”Odotan innolla tulevaa kesää. Keskustori on tapahtumavenuena moneen taipuva enkä malta odottaa, mitä kaikkea sinne kehittyy kevään ja kesän mittaan. Toivon, että yhdistykset ja yritykset innostuvat järjestämään tempauksia torille ja autan niiden toteuttamisessa mielelläni.”


Yhteistyön tarkoituksena on mahdollistaa Keskustorin kasvaminen koko kansan toriksi, josta kaupunkilaisten on helppo luoda omannäköisensä olohuone perinteisten toripäivien ohella tapahtuvien tempausten kautta. Seinäjoen kaupungin tapahtumakoordinaattori Kirsi Kivisaari on myös odottavin mielin tulevan kesän suhteen. ”Alkuvuodesta tehtiin kaupunkilaisille keskustan kehittämiskysely, jossa yhtenä vahvana kehitystoiveena nousi toritapahtumat. Tällä Preppaamon kanssa tehtävällä yhteistyöllä haetaan vastausta siihen toiveeseen. Hienoa tässä on myös se, että ehdotus torin tapahtumatoiminnan aktivoinnista tuli Selmulta, joka viestii siitä, että keskustan kehittämiseen tarvitaan eri tahojen aktiivisuutta, ja jokainen meistä voi olla myötävaikuttamassa keskusta elävyyteen.”