Tietoa hyvinvointialueen valmistelusta asukkaille to 22.9.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelijat ovat lähteneet maakuntakierrokselle. Syksyn aikana järjestetään yhteensä kahdeksan kaikille avointa ja maksutonta yleisötilaisuutta.

Seinäjoen ja Isonkyrön kuntalaisinfo järjestetään Seinäjoella Apila-kirjaston Jaaksi-salissa to 22.9. klo 17–18. Tilaisuutta on mahdollista tulla seuraamaan myös Isonkyrön liikuntahallin kahvioon, jonne se välitetään etäyhteyksien avulla.

Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Teamsin välityksellä, osallistu tilaisuuteen napsauttamalla tästä.
Etäosallistuminen ei vaadi ohjelman lataamista, internet-yhteys riittää.

Yleisötilaisuudessa kuulet, mm.:

  • Mitä tapahtuu, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa ensi vuoden alusta?
  • Muuttuuko maakunnan asukkaiden arki jollain tapaa?
  • Millä tavoin hyvinvointialuetta valmistellaan loppuvuonna 2022?

Myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.

Tunnin mittaisen tilaisuuden avaa hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen. Mukana ovat myös hyvinvointialueelle professiojohtajiksi valitut Tanja Penninkangas ja Kaija-Riitta Suonsyrjä sekä pelastusjohtaja Harri Setälä.

– Käymme läpi, mitä jokaisen maakunnan asukkaan olisi hyvä tietää uudesta hyvinvointialueesta. Lisäksi kerromme, missä valmistelussa mennään tällä hetkellä ja mitä päätöksiä syksyn aikana on luvassa, Järvinen kuvailee.

Kun kokoonnumme yhdessä Jaaksi-saliin tai etäyhteyden äärelle Isonkyrön liikuntahallin kahvioon (os. Piiloluolantie), tiedon äärelle pääsevät nekin, jotka eivät käytä digitaalisia kanavia.

– Tapaamme mielellämme maakunnan asukkaita ja kuulemme, millaisia ajatuksia uudistus herättää, muutosjohtajana toimiva Penninkangas korostaa.