Taiteilijat valittu Seinäjoen uuden asemakorttelin luonnosvaiheisiin

Havainnekuva asemakorttelista

Seinäjoen kaupunki tilaa uuteen asemakortteliin luonnokset kuudelta eri taiteilijalta tai taiteelliselta työryhmältä. Marras-joulukuussa järjestetyn avoimen portfoliohaun aikana saatiin yli sata portfoliota.

Luonnosvaiheeseen portfolioiden perusteella valitut taiteilijat ovat Arja Kärkkäinen, Tiina Raitanen, Pia Männikkö, Pekka Jylhä, Juhana Moisander ja työryhmä Grönlund-Nisunen (Tommi Grönlund ja Petteri Nisunen).

Luonnokset tilataan asemakorttelin taidekohteisiin, jotka sijoittuvat uuden perhepalvelukeskus Aallokon aulaan ja sisäänkäynnin yhteyteen, junaradan suuntaan aukeavan parkkitalon julkisivuun sekä parkkihallin ja Aallokon yhdistävälle sisäpihalle. Luonnosvaihe käynnistyy helmi-maaliskuun aikana.

Tavoitteena on omaleimainen ja viihtyisä asemakortteli, jonka taide tavoittaa perhepalvelukeskuksen asiakkaat, kaupungissa asuvat ja työskentelevät, vierailijat ja kaupungin junalla ohittavat.

Seinäjoen kaupunki järjesti portfoliohaun lisäksi viime syksynä rinnakkaisen luonnostilauksen aseman alikulkukäytävän ensimmäisen rakennusvaiheen taiteesta. Kaupunki valitsi luonnosten perusteella taiteilija Marjukka Korhosen taideteoksen jatkosuunnitteluun.

Alkio Elina

julkisen taiteen koordinaattori , Kulttuuripalvelut