Taidetta, skeittausta ja suunnistusta Kalevan Navetalla

Kalevan Navetan ja sen ympäristön valtaavat perjantaina 5.5. suunnistus ja skeittaus Seinäjoen taidehallin Derby-näyttelyn Jälkipelit-tapahtumassa. Tapahtumaa on toteuttamassa kaksi Derby-näyttelyssä mukana olevaa urheiluyhdistystä: Lakeuden WallRiver SK8Boarding ry (LWRS) ja Rasti-Jussit.

Rasti-Jussien kuntorasteilla pääsee tutustumaan kaupunkisuunnistuksen saloihin. Kaupunkisprintti-radat kiertelevät Itikanmäen asutuksen ympäristössä. Radat ovat lyhyitä ja soveltuvat hyvin myös aloittelijoille sekä perheille. Seuran puolesta on tarjolla ohjausta, joten ensikertalaisetkin voivat lähteä etsimään rasteja sprinttikarttaan tutustuen. Tapahtuma on kaikille maksuton. Yli 20-vuotiailta peritään alennettu 4 euron karttamaksu. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Taidehallin kanssa. Lisätiedot ja ohjeet osallistumiseen löytyvät Rasti-Jussien nettisivuilta.

Taidehallin pedatila Itikan valtaa Lakeuden WallRiver SK8Boarding ry:n Savottaa & kolistelua –tapahtuma. Ohjelmassa on avoimia työpajoja skeittilaudan kasaamisesta ja laakereiden huollosta sekä skeittivideoita klo 18-20. Klo 20 esitetään legendaarinen skeittielokuva Flip: Sorry (2002). Elokuvassa esiintyy myös seinäjokelainen ammattilaisrullalautailija Arto Saari. Tapahtuman yhteydessä järjestetään skeittivideokilpailu, jonka kolme voittajavideota esitetään Savottaa & kolistelua –tapahtumassa. Tarkemmat tiedot kilpailusta ja ohjeet osallistumiseen löytyvät LWRS:n sosiaalisen median kanavista.

Derby-näyttelyssä LWRS:n kanssa yhteistyötä tehneen Maria Stereon taiteilijatapaaminen järjestetään näyttelytila Hallissa. Taiteilija on tavattavissa klo 16-18. Perjantai on myös Taidehallin perinteinen ilmaispäivä ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Jälkipelit järjestetään osana Kalevan Navetan Afterwork Art –tapahtumaa. Kalevan Navetta on avoinna poikkeuksellisesti klo 22 saakka.

Urheiluaiheinen Derby-näyttely on avoinna Hallissa 27.5. saakka. Näyttelyssä kuusi suomalaista nykytaiteilijaa ovat tehneet yhteistyötä seinäjokelaisten urheiluseurojen ja –yhteisöjen kanssa. Näyttelyssä taiteilijoiden havainnot ja tulkinnat ottavat maalausten, tila- ja ääniteosten, veistosten ja dokumenttielokuvan muodon. Näyttelyn lähtökohta on ollut vuoropuhelu kuvataiteen ja urheilun kesken ja uudenlaisten yhteistyömuotojen kehittäminen. Näyttelyn oheisohjelman toteuttamista on tukenut Kuortaneen Säästöpankkisäätiö.