Svenskaa ja finskaa Seinäjoella

Ruotsalaisuuden viikon tapahtumana järjestetään Seinäjoella kaksikielinen seminaari kansalliskielten merkityksestä ja tuomista mahdollisuuksista sekä niiden opettamisesta Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Maanantaina 31.10.2022 klo 12-17, Frami B (os. Kampusranta 9)

Paneelikeskustelussa Paula Risikko (KOK), Kim Berg (SDP), Pasi Kivisaari (KESK) ja Joakim Strand (RKP) keskustelevat kaksikielisyyden ja kotimaisten kielten opiskelun merkityksestä alueille. Seminaarissa esillä myös Svenska Nu:n käytännön kokemuksia ja esimerkkejä ystävyyskoulutoiminnasta, Kielilähettiläät ry:n projektien ja Kielisaaret-hankkeiden esittelyä. Työpajoissa kerätään ideoita kotikansainvälisyyden, ystävyyskoulu- ja vierailutoiminnan teemoissa.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kielikysymyksistä Suomessa ja siitä, miten kansalliskielten opetusta voidaan parantaa ja mitä menetelmiä on jo saatavilla. Seminaari on myös erinomainen tilaisuus keskustella mahdollisesta yhteistyöstä muiden osallistujien kanssa.

Seminaari on maksuton ja sisältää lounaan sekä cocktailtarjoilun päivän päätteeksi.
Lounas alkaa klo 11.00.

Ilmoittautuminen seminaariin ja lounaalle 21.10. mennessä.

Tervetuloa!

Seminaarin järjestävät Kielilähettiläät ry ja Svenska Nu yhdessä Pohjola Nordenin, Svenska föreningen i Östermyran, Seinäjoen kaupungin sekä Hanasaaren kanssa. Seminaarin mahdollistaa Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan maakuntarahasto.

Lisätietoa:
Kielilähettiläät, Thomas Thijssen, thomas.thjissen@kielilahettilaat.fi, puh. 0407320507
Pohjola Norden, Pertti Kinnunen, pertti.kinnunen@netikka.fi, puh. 0405340875
Seinäjoen kaupunki, Marika Ojala, marika.ojala@seinajoki.fi, puh. 0505179867