Suojeluskunta- ja lottamuseo juhlistaa merkkitapahtumiaan

Suojeluskunta- ja lottamuseon 30-vuotista historiaa ja viime maaliskuussa avautunutta Veteraanien perintö -näyttelyä juhlistetaan perjantaina 4.12. julkistettavien videoiden välityksellä.

Koronatilanteen sekä Suojeluskunta- ja lottamuseon korjaustöiden vuoksi on paikan päällä järjestettävät tilaisuudet jouduttu perumaan. Tästä syystä juhlistamme merkkitapahtumia tervehdys- ja juhlapuheella, jotka ovat vapaasti kaikkien katsottavissa internetissä. Julkistettavat videot on tehty yhteistyössä paikallisen ISLE Art Industriesin kanssa.

Tänä syksynä on tullut kuluneeksi 30 vuotta Suojeluskunta- ja lottamuseon perustamisesta Seinäjoella. Puolustusministeri Elisabeth Rehn avasi museon 17.9.1990. Museon 30-vuotisen historian aikana kävijät ovat päässeet tutustumaan suojeluskuntien, lottien ja jääkärien toimintaan sekä lukuisiin vaihtuviin näyttelyihin.

Tervehdyspuheen 30-vuotiaalle Suojeluskunta- ja lottamuseolle pitää Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museon Tuki ry:n puolesta Timo Fors. Katso video tästä linkistä: https://youtu.be/Kk1mVfK1iHA

Veteraanien perintö -näyttely avautui Suojeluskunta- ja lottamuseolla 13.3.2020. Näyttely koostuu yhdentoista paikallisen veteraanijärjestön itse tuottamista sisällöistä. Jokainen yhdistys esittelee omaa toimintaansa esineistön, kuvien ja dokumenttien avulla.

Juhlapuheen Veteraanien perintö -näyttelyä varten pitää Sotien 1939–1945 Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Teppo Ylitalo. Katso video tästä linkistä: https://youtu.be/bgFrdQ4Kj3w